Hanwha Group verwerft aandelen Samsung Techwin

Aandeelhouders met een meerderheidsbelang in Samsung Techwin, waaronder Samsung Electronics, Samsung C&T en andere onderdelen van de Samsung Group, verkopen hun aandelen aan de Hanwha Group.

Samsung securityDe verkoop is vastgelegd in een overeenkomst, waarmee de Hanwha Group een belang van 32,4 procent in Samsung Techwin verwerft. Door de investering van Hanwha Groep in Samsung Techwin is onze productontwikkeling voor de toekomst zekergesteld, zegt Jong Wan Lim, Managing Director Security Solutions bij Samsung Techwin Europe in een persbericht. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De Hanwha Group uit Zuid-Korea is opgericht in 1952, heeft een omzet van 35,13 miljard dollar. Het bedrijf is wereldwijd actief in de industrie, financiële dienstverlening en de vrijetijdssector. Tot de Hanwha Group behoren 52 ondernemingen in Zuid-Korea en 90 in het buitenland. De bezittingen werden geschat op ongeveer 117,4 miljard dollar.

Gedeeld

Geef een reactie