Hikvision behaalt belangrijke Amerikaanse certificering

Om te voorkomen dat camerabeelden door onbevoegden worden bekeken, biedt Hikvision encryptieproducten aan. Onlangs werden deze gecertificeerd conform de Amerikaanse overheidsstandaard FIPS 140-2.

FIPS staat voor Federal Information Processing Standard en is een belangrijk middel om de kwaliteit van encryptieoplossingen aan te tonen. Overheden stellen deze certificering verplicht, maar ook steeds meer Amerikaanse en Canadese bedrijven willen geen camerasystemen meer zonder FIPS-certificaat. Het certificaat heeft betrekking op de encryptiemoduul HIKSSL van Hikvision die gebruikt wordt in zowel IP-camera’s als netwerkrecorders.

Verbod
Het is nog wel de vraag of deze certificering de Chinese fabrikant gaat helpen om het vertrouwen van de Amerikaanse overheid terug te winnen. Recent vaardigde het Trump-regiem een verbod uit op het gebruik van beveiligingsproducten van fabrikanten die (deels) eigendom zijn van de Chinese overheid. Dit verbod geldt voor overheidsorganisaties en beheerders van vitale infrastructuur en heeft ook betrekking op OEM-producten van de betreffende fabrikanten. Uiterlijk 13 augustus 2019 moet alle apparatuur die onder het verbod valt vervangen zijn, wat volgens deskundigen zo goed als onmogelijk is vanwege het enorme marktaandeel dat de fabrikanten de afgelopen jaren hebben veroverd.

Gedeeld

Geef een reactie