Hikvision en Capestone samen in stabiele draadloze netwerken

Hikvision en Capestone starten samenwerking voor het creëren van slimme draadloze oplossingen, voor cameratoezicht in voertuigen en op locaties waar bekabelde netwerken niet voorhanden of gewenst zijn. Er wordt gebruik gemaakt van 4G en het nog snellere 5G.

In meerdere proces- en/of veiligheidsgerelateerde installaties is een stabiele netwerkverbinding cruciaal en is een reguliere bedrade verbinding niet mogelijk. Bijvoorbeeld bij bewakingscamera’s aan boord van transportvoertuigen of mobiele cameramasten op plaatsen waar geen bedrade netwerkverbindingen zijn aangelegd.
Hikvision en Wireless Wan & IoT distributeur Capestone starten een partnership om ervoor te zorgen dat elke locatie voorzien kan worden van een stabiel draadloos netwerk, waardoor een stabiele en gegarandeerde continue bewaking van een object of locatie nooit in het geding is. Deze samenwerking biedt partners volledige ondersteuning in branches zoals surveillance, transport en in de industriesector.

4G- en 5G-oplossingen
Capestone biedt zowel 4G- als 5G-oplossingen die volledig zijn geïntegreerd met het Hikvision productportfolio. Zo hebben gebruikers altijd een snelle en veilige toegang tot internet. Capestone is op dit moment de enige aanbieder van een compleet 5G router-portfolio in Nederland voor diverse toepassingen, zoals 5G Fixed Wireless Access (FWA), 5G for Enterprises, primair internet voor zakelijke gebruikers, ondernemingen en publieke instellingen, of voor voertuigen, outdoor en kleine kantoren.

Verbinding met de Cloud
De stabiele 4G- of 5G-verbinding die overal beschikbaar is, zelfs op het platteland, zorgt voor eenvoudige dataoverdracht van belangrijke (beeld)informatie naar de cloud. Nieuwe technologieën zoals AI, Edge Computing en Machine Learning zorgen er daarnaast voor dat 4G/5G routers slimmer worden, waardoor verzamelde data via een IoT-sim veilig naar een private, hybride of publieke cloud kan worden gestuurd.

Technology Partnership
Hikvision is een wereldwijd leverancier van IoT-oplossingen met video als kerncompetentie. Het bedrijf is van mening dat nauwe samenwerking met een ecosysteem van partners nodig is om innovatie en ontwikkeling in de beveiligingsindustrie verder te versnellen en tegelijkertijd maximale waarde voor klanten te waarborgen. Rolf van den Hoek, business development manager Industrie, Transport en Fire Prevention bij Hikvision Benelux: “Met onze samenwerking met Capestone versterken we elkaar binnen verschillende industrieën. Wanneer wij onze camera’s en/of warmtebeeldcamera’s adviseren op locaties zonder (beschikbare) infrastructuur of bij mobiele objecten en/of voertuigen, biedt het producten- en dienstenportfolio, de kennis en het juiste advies van Capestone uitkomst voor een goed werkende totaaloplossing.”
De producten en diensten zijn complementair. Partners zullen vanuit beiden bedrijven ondersteunt worden in het invullen van de klantbehoefte.

Gedeeld

Geef een antwoord