Hikvision toont producten voor vroegtijdige branddetectie

Hikvision Benelux is op 16, 17 en 18 november in de Evenementenhal Gorinchem vertegenwoordigd op de Vakbeurs Recycling 2021, dé nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement. Getoond worden met name producten voor vroegtijdige branddetectie in afval.


Op stand G.106 en bij de Hikvision minivan op het demonstratieterrein worden de nieuwste oplossingen in de recyclingindustrie gedemonstreerd, zoals voor vroegtijdige warmtedetectie, temperatuurmonitoring en veel meer… En dat alles vanaf één geïntegreerd platform.

Uitdaging in de branche
Brand is een groot risico voor afval- en recyclingbedrijven. Vaak ontstaat het als gevolg van broei in een afvalberg, die na een bepaalde tijd kritieke temperaturen veroorzaakt, waarna het afval ontbrandt. Tevens zijn de risico’s op spontane ontbranding van batterijen de laatste tijd enorm toegenomen. Wanneer dat eenmaal gebeurt slaat het vuur razendsnel om zich heen en is het moeilijk te blussen. De gevolgen hiervan zijn niet alleen gebouwschade, operationele kosten en milieurisico’s, maar ook imagoschade en mogelijk een ingetrokken omgevingsvergunning.

Hikvision’s innovatieve oplossingen
Hikvision biedt innovatieve oplossingen om brand te voorkomen door vroegtijdige warmtedetectie. Traditionele brandmeldingsinstallaties geven alarm op het moment dat er al rookontwikkeling is, omdat ze op basis van rookdetectie werken. Op dat moment is het vaak al te laat, want waar rook is, is meestal vuur. De oplossing van Hikvision biedt de mogelijkheid om temperaturen te meten met behulp van thermische cameratechnologie, ook wel bekend als warmtebeeldcamera’s. De camera’s kunnen alarmen uitgeven zodra er een te hoge temperatuur gedetecteerd wordt in bijvoorbeeld een afvalberg, niet pas als er al sprake is van rookontwikkeling. Alarmeren voordat een brand dreigt uit te breken geeft beheerders meer tijd om actie te ondernemen.

Het Hikvision ecosysteem biedt vele voordelen voor dagelijks gebruik. Zo kunnen alarmen afgeleverd worden in de Hikvision APP, zodat meteen inzichtelijk is wat de alarmsituatie is. Beelden kunnen worden teruggekeken, eventueel op een andere locatie of in de cloud opgeslagen worden. Als beheerder kan ook eenvoudig vanuit de APP of computer ingelogd worden om te kijken of de locatie er conform de werkafspraken goed bijligt.

Bezoek Hikvision op de Recycling Vakbeurs op 16, 17 & 18 november!

Gedeeld

Geef een antwoord