Honeywell verzelfstandigt ADI Global Distribution

Honeywell International maakt bekent dat het plannen heeft om ADI Global Distribution en nog enkele andere divisies af te stoten. ADI Global Distribution behoort tot de grootste distributeurs van beveiligingsproducten ter wereld en van Nederland.

Het is niet alleen de bedoeling om op termijn ADI Global Distribution te verzelfstandigen. Ook de divisies die zich met woningproducten en transportsystemen bezig houden krijgen een nieuwe eigenaar. De verwachting is dat de afsplitsing eind 2018 zal zijn afgerond. Honeywell blijft wel beveiligingsapparatuur fabriceren.

President en CEO
Het bedrijfsonderdeel waarvan ADI Global Distribution en de woningproducten deel van uitmaken, heeft een wereldwijde omzet van ongeveer 4,5 miljard dollar en telt 13.000 medewerkers. Toch is het niet nodig dat aandeelhouders hierover stemmen, zodat het vrijwel zeker is dat de transactie doorgaat. Gary Michel wordt president en CEO van Honeywell’s Home and Building Technologies (HBT). Hij rapporteert aan Darius Adamczyk en volgt Terrence Hahn op, die leiding gaat geven aan het afsplitsingsproces.

Gedeeld

Geef een reactie