Huschka wint award voor groenste beveiliger in Nederland

Huschka Beveiliging uit Leiderdorp heeft de landelijke ‘Lean and Green’ Award gewonnen. De prijs is onder meer omdat Huschka sinds januari binnen de surveillance met drie 100% elektrische auto’s rijdt.

EMILL DE WAALHuschka draagt sinds de overname van het bedrijf in 2005 zorg voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “De keuze voor elektrische auto’s past bij onze duurzame visie en regionale inzetbaarheid,” aldus directeur van Huschka Emill de Waal. “Gemeenten en andere opdrachtgevers vragen steeds vaker om duurzame oplossingen. Niet alleen hebben wij met de ontwikkeling van een papierloos alarmmelding- en beveiligingscontrole systeem, TRNSPRNT, ons werkproces 100% duurzaam gemaakt. Ook hebben we nu in samenwerking met Renault Nederland en Autohaag Zeeuw onderzocht welk wagenpark past bij deze duurzame visie en regionale inzetbaarheid.”

Lean and Green AwardMet ‘Lean and Green’ laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun CO2-uitstoot in een tijdvak van 5 jaar met meer dan 20% te reduceren en tegelijkertijd hun winstgevendheid vergroten. Opvallend is dat Huschka niet 5 jaar nodig heeft gehad om aan deze 20% te komen. Zij hebben als eerste beveiligingsbedrijf binnen de branche, nu al ruim 35% gerealiseerd.

Gedeeld

Geef een reactie