IDIS presenteert Video Surveillance Report 2020

Dit jaar kon de vakbeurs IFSEC in Londen niet plaatsvinden wegens corona. Desondanks heeft de beursorganisatie in samenwerking met IDIS een enquête gehouden onder professionals uit de beveiligingsindustrie en de resultaten gepresenteerd in het Video Surveillance Report 2020.

Het Video Surveillance Report 2020 besteedt onder andere aandacht aan video analytics, aan de toenemende acceptatie en ontwikkeling van de industrie op dit gebied en aan hoe het software beveiligingsactiviteiten ten goede komt. Het wordt de grootste groeifactor voor de komende jaren. Zo wordt momenteel wereldwijd voor 45 miljard dollar omgezet aan cameraproducten, terwijl verwacht wordt dat alleen al kunstmatige intelligentie voor camera’s in 2025 voor een omzet van 100 miljard dollar gaat zorgen.

Cloud
Een ander belangrijk onderwerp vormen oplossingen die gebaseerd zijn op de cloud. IDIS onderzocht de trends in het gebruik van de cloud en VSaaS-oplossingen.
Ook cyber security komt aan de orde. Het Video Surveillance Report 2020 geeft antwoord op onder andere de vraag hoe bezorgd  beveiligingsprofessionals zijn over mogelijke zwakke plekken. Ook is gekeken waar deze de grootste kwetsbaarheden zien.
Verder gaat het rapport uitgebreid in op de mate waarin de coronapandemie invloed heeft gehad op projecten. Is de branche van mening dat video- en analysesoftware een sleutelrol speelt bij het indammen van het virus? Daarnaast zijn in het trendrapport algemeen advies en reacties vanuit de industrie te lezen. De gegevens zijn gebaseerd op de reacties van 742 respondenten uit verschillende takken van de industrie en eindgebruikers.

Downloaden kan via deze link.

Gedeeld

Geef een reactie