Informatiegestuurd beveiligen naar een hoger niveau

Groeien én het verschil blijven maken. Dat vroeg om een volgende stap in de digitaliseringsslag van beveiligingsbedrijf Alert Group. Met SequriX keek het hoe de bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk gedigitaliseerd kon worden. Dat leidde onder andere tot een koppeling tussen SequriX en het ERP systeem van AFAS.

Het van oorsprong Sliedrechtse beveiligingsbedrijf gebruikt SequriX voor de planning van haar diensten, het dispatchen van alarmen naar haar eigen surveillancedienst en de digitale rapportage op straat. De rapportage was in een eerder stadium al gedigitaliseerd maar werd nog uitgevoerd op verouderde Windows Mobile devices. De werking hiervan was niet meer optimaal, met dubbele administratie als gevolg. Met de nieuwe software van SequriX is dit verleden tijd en heeft Alert Group gekozen voor een toekomstbestendig platform, dat zich blijft ontwikkelen.
Eén van de speerpunten van Alert Group is de eigen alarmcentrale. Deze alarm- en servicecentrale biedt een groot scala aan diensten, van alarmverificatie tot track & trace en van cameratoezicht tot gebouwbeheer. Deze leveren zij aan de meest uiteenlopende marktsegmenten: zowel particulieren als het MKB, maar ook zogenoemde ‘hoogrisico’ objecten van grootschalige bedrijven vallen onder de klantengroep van Alert Alarmcentrale.

Betere aansturing van de surveillancedienst
Voor Alert Group betekent de samenwerking met SequriX meer controle over en betere aansturing van de surveillancedienst. “Met SequriX brengen we informatiegestuurd beveiligen naar een hoger niveau”, aldus John Kruythoff, eigenaar van Alert Group. Marcello van Nifterik, manager Service Center, vult aan: “Onze centralisten kunnen met de nieuwe software op ieder moment zien waar onze beveiligers zich bevinden, waardoor zij snel de juiste beslissing kunnen nemen. Objectinformatie is voor centralisten direct beschikbaar en eenvoudig en centraal op één plek te wijzigen. Alarmmeldingen kunnen zij vervolgens eenvoudig inschieten op de smartphone van de juiste beveiliger. Ook het terugtrekken van een melding verloopt daarbij digitaal, waardoor telefonisch contact niet meer nodig is. Dit scheelt ons veel tijd en voorkomt miscommunicatie.”

Koppeling met AFAS
Voor Alert Group werd er een koppeling ontwikkeld tussen de ERP software van AFAS en het platform SequriX. Hiervoor is nauw samengewerkt tussen de drie partijen. Het resultaat van de koppeling is dat klantgegevens slechts op één systeem onderhouden hoeven te worden en dat de klanten van Alert Group alle rapportages en facturen in één portaal hebben. De volgende stap voor Alert Group is om ook haar objectbeveiligers uit te rusten met SequriX. Het platform biedt daarvoor mogelijkheid middels de receptiemodule. Op een desktop of tablet is makkelijk een logboek bij te houden, inclusief onder meer bezoekersregistraties. Voor interne en externe rondes switchen beveiligers eenvoudig naar de mobiele applicatie. Daarnaast kijkt Alert Group samen met het team van SequriX naar de managementinformatiebehoefte om de operatie in de toekomst nog verder te optimaliseren.

Efficiëntieslag op straat
De overstap naar SequriX betekent niet alleen een vooruitgang voor de alarmcentrale, maar ook de beveiligers op straat ervaren direct de voordelen. “De eerste geluiden van onze beveiligers zijn zeer positief”, vertelt Van Nifterik. “De app werkt snel en intuïtief. Voorheen hadden we vijf of zes ordners in de auto liggen, nu hebben onze beveiligers via de app direct de juiste informatie bij de hand. Digitaal én veilig. Uiteindelijk scheelt deze nieuwe manier van werken ons een uur werk op een enkele dienst. Deze tijd kunnen wij nu besteden aan beveiligen in plaats van administratie.”
Vanuit de alarmcentrale werd er altijd al intensief contact onderhouden met de beveiligers in het veld, maar dankzij de man-down functie van SequriX worden beveiligers bij inactiviteit nu ook proactief benaderd om een levensteken te geven.

Gedeeld

Geef een reactie