Kats Bewaking innoveert surveillance met Mobotix

Kats Bewaking heeft een telescopische mast ontwikkeld met een Mobotix-camera met dubbel objectief voor toezicht op bedrijfs- en industrieterreinen vanuit surveillanceauto’s. De auto’s van het bewakingsbedrijf zijn tevens uitgerust met een kentekenherkenningscamera in de bumper, om op of rond een te beveiligen terrein gestolen auto’s te kunnen herkennen.

De telescopische 360-graden cameramast die Kats Bewaking heeft ontwikkeld is tot een hoogte van vijf meter uitschuifbaar. Daarna kan de thermische lens van een Mobotix S15-camera bovenin de mast tot op honderden meters afstand detecteren of mensen zich op een terrein bevinden, of dat bijvoorbeeld een automotor nog warm is. Maar ook is detectie mogelijk van een inbreker die via het dak een bedrijfspand is binnengegaan, of recent aan dakplaten en installaties heeft geknoeid. In de mast is tevens een 6MP Moonlight sensormoduul gemonteerd, die de surveillant bij minimale lichtomstandigheden nog duidelijke beelden geeft.

Bumpercamera voor kentekenherkenning
De surveillanceauto’s van Kats Bewaking zijn ook uitgerust met een S15-camera met hemisferische 6MP LPF-nachtlens in de voorbumper. Daarmee zijn kentekens te scannen voor het herkennen van gestolen voertuigen. Ook deze toepassing verhoogt de pakkans van criminelen en verlaagt de risico’s voor surveillanten. Beide S15-camera’s zijn aangesloten op een mini-pc met touchscreen, waarop de MxMC managementsoftware draait, een netwerkswitch, interne opslagcapaciteit en GPS-moduul voor de plaatsbepaling. Verder wordt de oplossing ondersteund door een noodstroomvoorziening en overspanningsbeveiliging.

Innovatieve samenwerking
“Op basis van jarenlange ervaring met het bewaken van bedrijfs- en kantoorterreinen, wilde ik onze wagens gaan uitrusten met slimme camera’s”, vertelt Frank Bos, directeur van Kats Bewaking. “Tijdens het zoeken naar de beste producten daarvoor, heb ik op advies van onze installatiepartner Cor van Raaij Elektrotechniek gekozen voor de modulaire S15 camera van Mobotix. Zij hebben mij samen met distributeur Gold-IP geholpen de complete oplossing optimaal werkend te krijgen. Natuurlijk worden er al meer camera’s op voertuigen van beveiligers en hulpdiensten gebruikt, maar niet met de uitgebreide functionaliteit die onze Mobotix-oplossing biedt.”

Gedeeld

Geef een antwoord