Kwaliteitslabel zorgt voor trots bij Topsave Security

Naast het Keurmerk Beveiliging is er sinds 2017 het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca. Vooral voor organisatoren van evenementen is dit een goed hulpmiddel om kwaliteitsbedrijven van ‘cowboys’ te onderscheiden. Onlangs slaagde VBe NL-lid Topsave Security voor de test.

Het Kwaliteitslabel werd in 2017 gepresenteerd als een belangrijk en nieuw kwaliteitsinstrument waarmee bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant kunnen maken dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld.
John Theuns van Topsave Security legt uit waarom hij wilde voldoen aan de eisen van het Kwaliteitslabel: “We willen graag het verschil met andere bedrijven maken en laten zien dat je aan de kwaliteitseisen voldoet en integer bent. Ik vind dit Kwaliteitslabel heel belangrijk om je te onderscheiden van de cowboys in de markt. Dat vind ik ook het voordeel van een brancheorganisatie als VBe NL die dit label samen met vakbonden in de markt heeft gezet.”

Prima geholpen
“Ik ben prima geholpen door het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) waar ik terecht kon voor vragen”, vervolgt Theuns. “In de eerste moduul keken auditeurs van de certificerende instelling, Stichting N’Lloyd, naar de boekhouding van mijn bedrijf en moest ik stukken aanleveren. In de tweede moduul komen ze bij je thuis een een praatje maken. Dan gaat het over hoe je dingen regelt en zorgt voor beveiligingspassen van je medewerkers. Verder bezocht een auditeur een evenement dat wij beveiligden. Dat was een driedaags dorpsevenement in Nieuwkoop met onder andere een feesttent en een kermis. De auditeur ging echt het veld in en sprak ook met beveiligers. Ik slaagde voor alle drie de modules en haalde hiermee het Kwaliteitslabel binnen. Ik ben echt een gelukkig man met dit resultaat.”

Wat heb je geleerd van deze certificering?
“Ik heb zeker tips gekregen hoe je offertes aan opdrachtgevers nog beter kunt maken. En ook over het aanmelden bij de politie, het verkrijgen van de beveiligingspassen voor beveiligers en alle documenten die er bij komen kijken, zodat je alles nog beter kunt borgen. Dat vraagt discipline. Dat heeft ook te maken met houding en gedrag zodat dit een automatisme wordt bij alle medewerkers.”
Theuns is trots op het Kwaliteitslabel. “Zeker. Ik zie het als een teamprestatie van het hele bedrijf. Onder mijn digitale handtekening staat nu ook dat het bedrijf voldoet aan de eisen van het Kwaliteitslabel. We zijn het vierde bedrijf met het Kwaliteitslabel. Een ambassadeur van het SFCB benadert momenteel gemeenten. Ik hoop hier uiteraard werk door te krijgen. Inmiddels heb ik ook contact gehad met een belangrijk persoon bij een gemeente die het was opgevallen dat ons bedrijf inmiddels het Kwaliteitslabel heeft. Deze gemeenteambtenaar vindt dat zeer belangrijk. Het is ook belangrijk als signaal naar cowboys die vaak onder de marktprijs gaan zitten.”

Aanbeveling
Theuns raadt andere kwaliteitsbedrijven aan om ook het Kwaliteitslabel binnen te halen. “Ik heb een collega in de buurt ook aangespoord om in ieder geval te kijken naar de informatie over het Kwaliteitslabel op de VBe NL-site. Ik vind dit ook een meerwaarde van het lidmaatschap van VBe NL.” Als voordeel van het Kwaliteitslabel ziet hij in ieder geval een stuk erkenning en ook trots naar zijn mensen. “Dat vind ik erg belangrijk. Het Kwaliteitslabel betekent ook trots. En zakelijk gezien hoop ik dat er werk uit voortkomt. Verder is het goed voor het team. Het is net als bij een voetbalelftal. De juiste persoon moet op de juiste plaats staan.”

Meer informatie over het Kwaliteitslabel is te vinden op de website.

Tekst: Jan Spijk

Gedeeld

Geef een reactie