Lichtpuntjes voor door crisis getroffen beveiligers

De coronacrisis heeft ook de beveiligingssector hard geraakt. Niet alleen zijn veel bedrijven in de problemen gekomen, ook veel medewerkers zien hun toekomst somber in. Esmeralda Brand van The Flying Dutchman @ Work zet zich voornamelijk in om vooral dat laatste te voorkomen.

Zeker in de evenementen- en horecabranche is de crisis hard aangekomen en is er nog geen concreet zicht op herstel. De overheid is getroffen bedrijven en medewerkers financieel tegemoet gekomen, maar dat biedt geen oplossing op de langere termijn. Esmeralda Brand is gespecialiseerd in het aan geschikt werk helpen van beveiligers. Zij ontkent niet dat ook haar bedrijf het moeilijk heeft, maar benadrukt dat je vooral nu ook naar de kansen moet blijven kijken. “We hebben een aanpak die voor zowel opdrachtgevers als kandidaten alleen maar voordelen biedt. Beveiliging blijft altijd nodig en wat wij doen is ervoor zorgen dat de juiste beveiliger op de juiste plek terecht komt, wat vrijwel altijd resulteert in een vaste baan.”

Persoonlijke aandacht
Brand beschouwt haar bedrijf niet als een uitzendbureau voor beveiligers. “We zijn een bemiddelingsbureau. En in vergelijking met uitzendbureaus besteden we veel meer persoonlijke aandacht aan kandidaten. We zorgen bijvoorbeeld voor intensieve begeleiding en aanvullende opleidingen. Dat kan omdat wij met onze opdrachtgevers langdurige samenwerkingen aangaan. Voor hen zijn dat investeringen die zich terugverdienen doordat zij geen tijd en geld hoeven te besteden aan medewerkers die eigenlijk niet passen in hun bedrijf. Voor de betreffende medewerkers betekent dat op hun beurt een aanzienlijk hogere kans op slagen doordat zij beter kunnen waarmaken wat hun nieuwe werkgever van hen verwacht.

Het verschil maken
Zeker nu is het fijn voor beveiligers als zij wat hulp kunnen krijgen bij het vinden van een nieuwe of betere werkkring. Reden voor The Flying Dutchman @ Work om intensief door te gaan met het bemiddelen tussen kandidaten en geschikte werkgevers. “We willen deze mensen in tijden van onzekerheid ook een luisterend oor bieden. Ze blijken dan vaak meer in hun mars te hebben, dan je op grond van hun CV zou verwachten. Dat kan net het verschil maken, als wij ze aan een werkgever voorstellen. Het is de kunst om te analyseren wat iemand nu echt wil en waar hij of zij het beste tot zijn of haar recht kan komen.”

Gezonder maken
Natuurlijk voert het bureau ook voortdurend gesprekken met werkgevers. “Voor beide doelgroepen streven we naar een win-win situatie. Natuurlijk moeten we in deze tijden allemaal wat water bij de wijn doen, maar met zijn allen kunnen we de beveiligingsbranche gezonder maken. Tenminste, als we de juiste afspraken maken met elkaar”, aldus Brand die zich er mateloos aan stoort dat sommige bedrijven samenwerkingen aangaan met zogenoemde ‘cowboys’, die maling hebben aan arbeidsvoorwaarden en daar nog mee wegkomen ook. “Wij kiezen ervoor om er te zijn vóór de beveiliger en te werken met de regels die we met elkaar hebben afgesproken.”

Contractbasis
Brand waarschuwt beveiligers om niet in zee te gaan met bedrijven die alleen op snel geld uit zijn. “Ze kloppen ook bij ons aan, maar ik wil er niets mee te maken hebben. Wij werken alleen met mensen op contractbasis. Ik roep daarom iedereen die voorlopig zonder werk zit op om contact met ons op te nemen. Ben je evenementenbeveiliger en wil je richting objectbeveiliging of mobiele surveillance? Bel ons dan of stuur een e-mail. Heb je wel werk, maar is dat niet naar je zin of komt men de afspraken niet na? Wij kunnen meestal wel iets voor je betekenen. En hebben we vandaag geen baan voor je, dan morgen wel. We blijven zelf natuurlijk ook zoeken naar goede kandidaten. Onze opdrachtgevers kunnen hun vacatures door ons laten plaatsen op de bekende vacaturesites. Dat kost niets extra. Wij zijn erin gespecialiseerd om de juiste beveiliger bij het juiste bedrijf onder te brengen. En dankzij onze technologie gaat dat heel snel. Als klant krijg je de flexibiliteit in contracten en ontzorgen we in het gehele proces van werving tot en met administratieve afhandelingen. Eerst 1040 uur op proef en daarna in bijna alle gevallen met een vast dienstverband, zonder kosten voor de overstap.”

Gedeeld

Geef een reactie