Liefhebbers van innovatie en succes gezocht

Dat innovatie loont, bewijst het succes van UNii van Alphatronics. Dit op basis van de modernste technologie ontwikkelde inbraaksignaleringssysteem verkreeg in korte tijd een enorme populariteit en verovert nu de Europese markt. Het enige wat de groei nog remt is een aantal openstaande vacatures, zegt algemeen directeur Jos Herrebrugh.

Alphatronics leverde onder de naam AlphaVision al eigen inbraaksignaleringssystemen, maar omdat nieuwe apparatuur steeds compatibel moet blijven met oude, is deze productlijn lastig te innoveren. De systemen zijn nog steeds prima toe te passen, maar de groei zit volgens Jos Herrebrugh in technologie die veel verder gaat dan wat de beveiligingsmarkt tot nu toe gewend was. “Gebruikers zijn kritischer geworden. Kritisch ten aanzien van functionaliteit, innovatie en niet op de laatste plaats design. Die drie elementen vormden dan ook het uitgangspunt toen wij van start gingen met de ontwikkeling van UNii. Dat het een succes zou worden, hadden wij wel verwacht. Anders waren we er niet aan begonnen. Maar dat het zo’n vaart zou lopen, verraste ons toch wel. De vraag is inmiddels zo groot, dat wij het met de huidige mensen niet meer aankunnen. We huren daarom capaciteit in, maar ik heb toch het liefst dat wij het met eigen medewerkers kunnen redden.

Moeilijk te vinden
Technici zijn echter moeilijk te vinden op het moment en hetzelfde geldt voor goede commerciële mensen. Als je dan ook nog zoals Alphatronics een mix van beide zoekt, heb je helemaal een uitdaging. “Voor de verkoop binnendienst zoeken wij iemand die niet alleen kan verkopen, maar die het ook leuk vindt om met goed technisch advies onze klanten tevreden te houden. Je moet dus ook een inbraakinstallatie kunnen projecteren en installateurs kunnen helpen bij het voorbereiden en uitwerken van projecten. Een achtergrond in de technische beveiliging is dus onontbeerlijk.” Het lastige is natuurlijk dat veel andere beveiligingsbedrijven naar precies dezelfde talenten op zoek zijn. Waarom zouden zij voor Alphatronics kiezen? Herrebrugh: “Het leuke aan ons is dat wij zelf alle hard- en software ontwikkelen en dus alle kennis in huis hebben. Je hebt dus voor elke vraag een oplossing. Daarbij werken we met de modernste technologie. Via de cloud kan je in de meeste gevallen op afstand en dus heel snel service verlenen. Dat wordt enorm op prijs gesteld door klanten. Daarmee kom ik meteen bij een tweede vacature terecht. Wij zijn hard op zoek naar een goede cloud developer voor wie begrippen als React, NodeJs, JavaScript en Typescript geen geheimen hebben. Sommige installateurs moeten er nu nog een beetje aan wennen, maar ik denk dat het over een paar jaar standaard is dat op afstand op een systeem kan worden ingelogd, zodat je niet elke keer bij de klant op bezoek hoeft. Onze ontwikkelaars werken nu aan de infrastructuur daarvoor, maar zij kunnen nog wel een extra collega gebruiken.

Leuk
Wat het werken bij Alphatronics ook leuk maakt, is dat het bedrijf veel vaste klanten heeft. Installateurs voor wie goede ondersteuning belangrijker is dan de laagste prijs. “We zijn geen offertefabriek”, benadrukt Herrebrugh. “Meestal leggen installateurs een compleet project bij ons neer met de vraag hoe we dat gezamenlijk invulling kunnen geven. Zo’n aanvraag leidt in bijna alle gevallen tot een opdracht. Daarbij zien wij steeds meer vraag naar UNii ontstaan. En dat is niet zo gek, want wij hebben het systeem samen met onze klanten ontwikkeld. Dat was belangrijk, want installateurs stappen niet zo makkelijk over naar een ander merk. Ze willen dan zeker weten dat het alles kan wat voor hun klanten nodig is. En op die manier ontwikkelen wij UNii steeds verder. Binnenkort presenteren we weer een aantal interessante innovaties, die eveneens in samenspraak met installateurs zijn ontworpen. Zo wordt het op korte termijn mogelijk om via de cloud met meerdere gebruikers meerdere locaties te beheren. Dat is zowel heel handig voor de eindgebruiker als voor de installateur op afstand. Ook dat is ontwikkeld in goed overleg met onze klanten en ook dat maakt het werk van onze commerciële medewerkers er alleen maar leuker op.”

Buitendienst
Alphatronics heeft ook een uitgebreide buitendienst. Ook voor deze medewerkers streeft het bedrijf naar een goede mix van verkooptalent en technische kennis. Op het moment zijn nieuwe medewerkers nodig met goede kennis van de brandmarkt. Alphatronics is namelijk sinds kort leverancier van het innovatieve Spaanse merk Detnov. Deze producten zijn met dezelfde uitgangspunten ontworpen als UNii en passen dus perfect in het portfolio. “We hebben het liefst een opgeleide projecteringsdeskundige”, zegt Herrebrugh. “We zien heel veel kansen voor Detnov en voor geïntegreerde systemen met UNii. Dat gaat superinteressant worden. In Nederland, maar ook in de rest van Europa.”
Alphatronics belooft nieuwe medewerkers uitdagende en afwisselende functies in een leuk team, uitstekende opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden, een moderne en fijne werkplek, een vitaliteitsprogramma en natuurlijk een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden binnen een platte no-nonsens-organisatie met spontane collega’s. Natuurlijk wordt afhankelijk van de functie een laptop, smartphone of auto ter beschikking gesteld.

Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Gedeeld

Geef een antwoord