Live Security gaat verder als We Watch Security

Het in proactief cameratoezicht gespecialiseerde Live Security is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep Meldkamer. Die gaat vanuit de meldkamer in Goes het live videotoezicht uitvoeren. Live Security verandert gelijktijdig de bedrijfsnaam in We Watch Security.

Het in Huizen gevestigde cameratoezichtsbedrijf is in 2016 opgezet door Klaas Wierks. Volgens een nieuw concept konden bedrijven en particulieren via een speciale VPN-verbinding hun camera’s laten aansluiten op een toezichtcentrale in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, van waaruit live meegekeken kon worden naar de camerabeelden. De insteek is om onraad in een vroeg stadium te signaleren, zodat tijdig de hulpdiensten gealarmeerd kunnen worden. Er wordt bijvoorbeeld al gereageerd als personen op een verdachte manier bij een pand rondhangen. Live Security werkt samen met erkende installateurs, die bij opdrachtgevers camera’s installeren en aansluiten.

Veranderingen
Hoewel het concept goed paste in het moderne cloud-denken en het technisch niet uitmaakt waar een meldkamer is gevestigd, ligt dat wat betreft nationale regelgeving toch iets moeilijker. Zo accepteert de politie alleen hulpaanvragen die direct vanuit Nederland komen. Bovendien gaan vanaf 1 augustus 2020 nieuwe eisen gelden voor videotoezichtcentrales, waaraan de meldkamer in Sofia niet voldoet. Wierks vond de oplossing door een samenwerking aan te gaan met de Nederlandse VeiligheidsDienst Groep in Goes. Die voldoet aan alle Europese eisen, biedt LiveView en heeft de infrastructuur die nodig is om de werkwijze van Live Security te faciliteren. Omdat het feitelijk een nieuwe start is, leek het Wierks wel een goed idee om ook de bedrijfsnaam te veranderen. Die wordt We Watch Security B.V.. De veranderingen hebben volgens de directeur geen gevolgen voor de tarieven.

Meer informatie is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een reactie