Loonsverhoging voor werknemers Brink’s Nederland

De 1.050 werknemers van geldtransportbedrijf Brink’s Nederland hebben eindelijk een nieuwe cao. Brink’s Nederland en FNV Transport & Logistiek hebben een principeakkoord bereikt.

WaardetransportIn de cao is afgesproken dat de werknemers per 1 april 2014 een structurele loonsverhoging van 2 procent krijgen, inclusief de daarvan afgeleide toeslagen. Naast de afspraken over lonen zijn ook pensioenafspraken gemaakt. Ook komt er een paritaire werkgroep die de cao-partijen gaat adviseren over wijzigingen in de arbeids- en beloningssystematiek. De collectieve arbeidsovereenkomst is een jaar geldig en loopt van april 2014 tot april 2015.

Medio oktober kondigde het bedrijf een reorganisatie aan die leidt tot een banenverlies van 600 en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten wordt veel kleiner. Dit heeft te maken met het verlies van Rabobank als grootste klant van Brink’s. Meindert Gorter vakbondsbestuurder bij FNV Transport & Logistiek laat in een reactie weten: “Ik ben tevreden want het brengt deels de rust die werknemers in deze tijd nodig hebben. We kunnen ons nu concentreren op de reorganisatie en het bijbehorende sociaal plan, waarbij ons uitgangspunt is dat niemand de WW ingaat”.

Gedeeld

Geef een reactie