Luxe jachthavens kiezen voor Paxton toegangsbeveiliging

Yacht Havens Group gebruikt het Net2 toegangssysteem van Paxton al voor meerdere jachthavens. Nu is ook de jachthaven van Drimmelen bij de Biesbosch aangesloten. Het is een geïntegreerd systeem, zodat Nederlandse ligplaatshouders ook toegang krijgen tot andere jachthavens van de Yacht Havens Group.

Jachthaven Drimmelen is 51 jaar geleden ontstaan, oorspronkelijk uitgegraven als vissershaven. Later is de jachthaven door de gemeente geprivatiseerd en in 2012 door de Yacht Havens Group uit Engeland overgenomen. Sindsdien wordt hard gewerkt om er een fantastische haven van te maken. Jachthaven Biesbosch behoort tot één van de negen havens van de Yacht Havens Group, die eersteklas havens met topservice wil combineren met grote gastvrijheid.

Toegangssysteem
Maarten Voskuil werkt vanaf 2017 bij Jachthaven Biesbosch als office manager en hij is verantwoordelijk voor de IT. Hij houdt zich voornamelijk bezig met alles wat er in en om de haven gebeurt. Zoals het ontvangen van gasten, het beheer van ligplaatsen, onderhoud, verbeteringen en vernieuwingen in de jachthaven, waaronder het vervangen van het toegangssysteem in 2019.
Installateur Jeff van Rooij van Rovacon is ligplaatshouder in de haven in Drimmelen en tevens een bekende Paxton-installateur. De directie van de jachthaven heeft Van Rooij benaderd vanwege de nieuwbouw van het Havenhuis. De voorkeur ging uit naar Van Rooij vanwege de korte lijnen en omdat hij vaak in de haven te vinden is. Hij kreeg de opdracht voor een brand- en inbraakinstallatie. Dit werd later uitgebreid met circa dertig camera’s verspreid over de haven en het camperpark. Om de Jachthaven te voorzien van een nieuw toegangssysteem was Van Rooij de aangewezen persoon.

De oplossing
De overige jachthavens van Yacht Havens Group uit Engeland waren reeds voorzien van het Net2 toegangssysteem. De directie van Yacht havens Group is hierover zeer te spreken. Vandaar dat er ook in Drimmelen voor is gekozen om dit systeem toe te passen. Op deze manier zijn alle jachthavens aan elkaar gelinkt. De autorisaties zijn zo ingesteld dat de ligplaatshouders van Jachthaven Biesbosch ook toegang krijgen in de andere jachthavens van Yacht Havens Group. Zoals bijvoorbeeld Largs Yacht Haven en Troon Yacht Haven in Schotland en Lymington Yacht Haven en Plymouth Yacht Haven uit Engeland. Er werd door Rovacon een proefinstallatie gemaakt met een aantal Net2 deurcontrollers en de Entry deurintercom. Dit werkte feilloos. Aan Van Rooij werd gevraagd om het systeem langzaam over te zetten, omdat het bestaande systeem niet stilgelegd kon worden. De jachthaven wilde graag ook de kennis bij zichzelf houden voor service en support en heeft hiervoor twee technisch medewerkers op training gestuurd bij Paxton. Door IPv6 is de installatie zeer eenvoudig, je sluit het Entry deurintercom systeem aan, stroom erop en het systeem werkt. Echt Plug & Play, aldus Van Rooij.

De uitdaging
De jachthaven heeft lang gewerkt met een verouderd toegangssysteem, waardoor er benodigde functies ontbraken. De fabrikant gaf aan te stoppen met dit systeem waardoor er ook geen onderdelen meer besteld kon worden. Verder waren de sleutels van het systeem erg kostbaar. Ondanks dat er borg werd gevraagd bij het uitgeven van de sleutels bleef dit een flinke kostenpost. Het systeem bood geen registratie, waardoor er geen zicht was op wie waar toegang had verkregen. Ook deuren openen op afstand was geen optie. Het toegangssysteem was bovendien grotendeels verkeerd geïnstalleerd. Hierdoor ontstonden veel storingen en zijn er in de loop der jaren veel verschillende installateurs bezig geweest om dit te verhelpen. Bij het afbreken van het systeem kwamen dan ook veel mankementen naar boven wat te wijten was aan de verkeerde installatie. Yacht Havens Group wilde graag draadloze verbindingen, door middel van een extern draadloos wifi netwerk. Het draadloze wifi netwerk is door de Yacht Havens Group gemaakt en Rovacon heeft hierop de Paxton-producten aangesloten.

De voordelen
Naast tags kunnen nu ook codes worden aangemaakt. Dit is ideaal voor passanten van de jachthaven. Vaste ligplaatshouders ontvangen een tag en passanten krijgen een code. Deze codes worden vanuit de jachthaven eenvoudig weer gewijzigd als de passanten vertrokken zijn. Hierdoor vervallen de handelingen om een tag in te leveren en de betaalde borg uit te betalen. Verder reageert het toegangssysteem erg snel geeft beheerder Voskuil aan. Op het moment dat er een nieuwe tag of code wordt aangemaakt is deze meteen in gebruik. Wat verder een groot voordeel is dat het Net2 toegangssysteem de mogelijkheid biedt van anti-passback. Anti-passback is beschikbaar met de Net2 Pro software en zorgt ervoor dat de parkeerplaats niet opnieuw betreden kan worden met een tag van een gebruiker, als die gebruiker met de tag de parkeerplaats niet eerst heeft verlaten. De jachthaven wil ook graag op korte termijn de toegang verdelen in kleurenzones (blauw, geel, oranje, rood) zodat men alleen toegang krijgt in hun deel van de haven. Dit kan door het aanmaken van gebieden in de Pro software. “De software is eenvoudig in gebruik en werkt logisch, als er iets ingesteld moet worden kun je er via meerdere wegen komen.”

Gedeeld

Geef een antwoord