Maassluis krijgt slimme ogen voor duurzame veiligheid

Maassluis heeft een Verrijdbare Mobiele Camera Unit (VMCU) van De Groot Camerasystemen in gebruik genomen. Deze moderne en energiezuinige mobiele camera kan tot 40 dagen, zonder vaste voeding, een omgeving of gebouw monitoren en haarscherpe videobeelden opslaan of versturen naar de meldkamer.

Steeds meer gemeentes en politiediensten kiezen voor de flexibele oplossing van de VMCU, stelt De Groot Camerasystemen vast. Het grote voordeel zit volgens het bedrijf vooral in het feit dat men zelf bij een calamiteit de opstelling kan verplaatsen en snel operationeel kan hebben.

Brandstofcel
De oplossing van De Groot Camerasystemen is gebaseerd op brandstofceltechnologie. Brandstofcellen zijn milieuvriendelijk en zuinig en werken op de zeer zuivere, door SFC gecontroleerde methanol met een moleculaire zuiverheidsgarantie. De brandstofcel maakt minimaal geluid en is in tegenstelling tot een aggregaat reukloos, ook tijdens het starten. Dit maakt hem zeer milieuvriendelijk.

Duurzaam en CO2-uitstoot verlagen
Maassluis wil een duurzame gemeente zijn. De doelstelling is om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn. Hiervoor worden veel initiatieven en projecten uitgevoerd. Zo heeft de gemeente bij de aanschaf van de nieuwe camera-oplossing bewust gekozen voor de verrijdbare beveiligingsunit van De Groot, waarin de CO2 uitstoot tot het minimale wordt beperkt.

Gedeeld

Geef een reactie