Magnus Ekerot wordt CEO Mobotix

Dr. Ralf Hinkel, oprichter en hoofdaandeelhouder van Mobotix AG, zal met ingang van 1 oktober 2013 het voorzitterschap van de Raad van Bestuur (CEO) om persoonlijke redenen overdragen aan Dr. Magnus Ekerot, die momenteel de functie van verkoopdirecteur (CSO) vervult.

Magnus EkerotDr. Ekerot gaat de onderneming als CEO leiden en wordt daarbij verantwoordelijk voor de afdelingen Verkoop en Marketing. Met Dr. Oliver Gabel als technisch directeur (CTO) en de heer Klaus Gesmann als financieel directeur (CFO) bestaat de Raad van Bestuur voortaan uit drie personen. “Met de overdracht van het CEO-schap aan Dr. Ekerot vindt de lang voorbereide bestuurswisseling binnen onze onderneming plaats, die reeds in september 2010 bij de aanstelling van Dr. Ekerot is aangekondigd”, aldus Dr. Ralf Hinkel.

Voordat Dr. Magnus Ekerot in januari 2011 vanuit Zweden naar de deelstaat Rheinland-Pfalz verhuisde, was hij general manager bij een dochteronderneming van de beursgenoteerde Zweedse displayproducent Beijer Electronics Products AB. Als voormalig manager bij cameraproducent Axis Communications AB bracht hij bovendien veel kennis mee over de bedrijfssector waarin Mobotix actief is. In de afgelopen jaren heeft Dr. Ekerot de verdere internationalisering van het verkoopkanaal succesvol vormgegeven, met name door de invoering van het Global Partner Network. Dr. Hinkel blijft als hoofdaandeelhouder aan de onderneming verbonden en een belangrijke invloed hebben op de bedrijfsstrategie en productontwikkeling. Dr. Hinkel verklaart bovendien dat er momenteel geen verkooponderhandelingen plaatsvinden en dat er ook geen plannen tot verkoop bestaan.

Gedeeld

Geef een antwoord