Meer beveiliging installeren met minder ‘handen’

Nieuw personeel vinden is in een aantal branches een grote uitdaging geworden. Dat geldt niet op de laatste plaats voor de alarmeringsbranche. RoutIT komt met een aantal ideeën waarmee met hetzelfde aantal ‘handen’, meer gerealiseerd kan worden.

De grote gemene deler van personeelstekort is dat het vooral voorkomt bij banen waar je met je handen moet werken. Monteren, installeren, bouwen, sleutelen, schilderen, bedienen of koken zijn letterlijk werkwoorden die helaas minder in trek zijn. Dat betekent ook voor de alarminstallateur dat het vinden van goed en vooral blijvend personeel niet eenvoudig is. Wie het als alarminstallateur razend druk heeft zit met een behoorlijke uitdaging; die is tijdens zijn drukke werkzaamheden aan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Wie groei wil doormaken terwijl de extra handen er niet blijken te zijn, zal met minder mensen meer moeten doen.

Installeren kan anders en 50% efficiënter
Wat zou er gebeuren als blijkt dat je als installateur mogelijk onnodig aan het zoeken bent? Natuurlijk lijkt het logisch om extra personeel aan te trekken, maar er is een andere oplossing. Het alternatief is om het eigen werk eenvoudiger, gemakkelijker en efficiënter te maken. Dat kan door zo’n 50 procent van de tijd te besparen op de traditionele manier van installeren en het beheren van alarmsystemen. Mocht dat tot groei leiden, dan blijft er in ieder geval tijd over om toch extra handen te vinden.

Apps als oplossing
De installateurs-app van RoutIT maakt de installatie eenvoudiger omdat het aanmeldproces bij de meldkamer geautomatiseerd is. Daardoor kan één monteur, in plaats van de gebruikelijke twee, de gehele oplevering verrichten. Maar het biedt nog meer voordelen. Wanneer wel extra handen nodig zijn, is langdurige branche-ervaring hiervoor niet nodig. De ondernemer kan dan gebruik maken van medewerkers die in eerste instantie mogelijk niet leken te voldoen aan de vereiste technische kwalificaties. Daarnaast zullen klanten een dergelijke moderne alarmapplicatie waarderen. Wie alles wil weten en minder afhankelijk wil worden van het personeelstekort in de alarmeringsbranche, kan hier ervaren hoe het vakgebied van de alarminstallateur voor jezelf en klanten aantrekkelijker wordt.

Gedeeld

Geef een reactie