Milestone XProtect ondersteunt nu ook ONVIF Q en T

Het videomanagementsysteem XProtect is door ONVIF gecertificeerd voor Profile Q en T. Q is een standaard waarmee camerasystemen snel en eenvoudig zijn op te zetten. T wil zeggen dat het systeem snelle en geavanceerde compressie mogelijk maakt conform H.264 en H.265.

ONVIF is een certificering die is opgericht door Axis Communications, Bosch Security and Safety Systems en Sony Electronics met als doel het leveren en promoten van gestandaardiseerde interfaces om de interoperabiliteit van op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten te verbeteren. Als producten van verschillende fabrikanten voldoen aan hetzelfde ONVIF-profiel, weten systeemontwerpers en eindgebruikers dat ze deze producten makkelijk samen kunnen gebruiken omdat ze naadloos zullen communiceren en integreren.

Vier ONVIF-profielen
Met de recente toevoeging van twee nieuwe functies in de 2020 R1-release van XProtect, heeft Milestone Systems de officiële certificering ontvangen omdat de software nu voldoet aan de ONVIF-profielen T en Q. Eerder was het platform al gecertificeerd voor de profielen S en G van ONVIF. Dit betekent volgens de fabrikant dat XProtect nu het enige VMS ter wereld is dat voldoet aan vier ONVIF-profielen. Bovendien is het het eerste VMS dat helemaal voldoet aan het ONVIF Profile Q. “Werken met ONVIF is een groot deel van onze open platformbenadering, waardoor we ervoor zorgen dat we steeds meer verschillende soorten camera’s en apparaten kunnen verbinden met XProtect”, zegt Milestone Systems.

Gedeeld

Geef een reactie