Mobotix-camera’s nu geschikt voor Genetec Stratocast-cloud

Na uitgebreide ontwikkelingsprocessen en testen zijn alle Mobotix IoT-cameraoplossingen geïntegreerd in het cloudgebaseerde Stratocast-videobeheersysteem van Gentec. Genetec is al vele jaren technologiepartner van Mobotix. De nieuwe integratie voldoet volgens de fabrikanten aan de hoogste eisen voor cybersecurity.

“Wanneer we onze technologie beschikbaar stellen en integreren in andere oplossingen, vinden we het van het grootste belang dat we geen concessies doen aan de cybersecurity van onze systemen”, zegt Thomas Dieregsweiler, hoofd Productbeheer bij Mobotix.
Het cloudgebaseerde videobeheersysteem Stratocast (VSaaS) is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Bij het gebruik van Stratocast wordt met behulp van een pc, laptop, tablet of smartphone toegang verschaft tot live video’s en video-opnamen die veilig in de cloud zijn opgeslagen.

Betalen voor gebruik
Veel klanten over de hele wereld gebruiken de cloud-oplossing van Genetec, die is afgestemd op systemen tot vijftig camera’s. De eindklant hoeft weinig van computers af te weten omdat er geen computerinfrastructuur nodig is, zoals extra servers op locatie, die geïnstalleerd en onderhouden moeten worden. De klant betaalt ook alleen voor het gebruik. De beschikbare functies kunnen verder worden uitgebreid met het Genetec Security Center voor centrale monitoring. Dit betekent dat het cloud-gebaseerde netwerk kan groeien en zich kan ontwikkelen volgens de behoeften van de klant.

StratocastRetail
Net als bij Mobotix hebben cyberbeveiliging en gegevensbescherming de hoogste prioriteit bij Genetec. Alle communicatie tussen het on-site-systeem en de cloud is bijvoorbeeld volledig gecodeerd met TLS (Transport Layer Security). Genetec garandeert een beschikbaarheid van 99,5 procent (beschikbaarheid en toegang tot video). Alle gegevens worden driemaal in de cloud opgeslagen. Genetec werkt uitsluitend met hardware- en softwarepartners die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen voor cybersecurity en gegevensbescherming. Mobotix zegt een goede reputatie te hebben voor wat betreft de beveiliging. Er zou nog nooit een succesvolle hack-aanval zijn geregistreerd.
“We hebben onze technologie de afgelopen zes maanden geïntegreerd in de technologie van Stratocast. Alle testseries zijn met succes voltooid”, zegt Thomas Lausten, CEO van Mobotix. “We zijn nu een van de eerste camerafabrikanten geworden die zijn technologie integreerde in het cloud-gebaseerde Stratocast videobewakingssysteem van Genetec.”

Gedeeld

Geef een reactie