Modern Paxton-systeem voor paardentransportbedrijf

Het in luchttransport van paarden gespecialiseerde European Horse Services heeft een toegangssysteem van Paxton laten installeren. Op basis van biometrie zorgt dit ervoor dat aan strenge internationale regelgeving voor dit soort bedrijven wordt voldaan. Bovendien is het systeem geïntegreerd met andere beveiligingstechnologie.

European Horse Services, kortweg EHS, is een uniek bedrijf. In 1992 begonnen als eenmansbedrijf is het anno nu uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming voor het luchttransport van paarden. In 2015 realiseerde een 25-tal medewerkers het transport van ongeveer 3500 paarden van en naar alle uithoeken van de wereld. Sportpaarden, fokpaarden, werkpaarden, hobbypaarden… elke eigenaar die zijn paard vervoerd wil hebben naar een wedstrijd, show of koper kan rekenen op de deskundigheid van EHS. Niet alleen voor het transport zelf, maar ook voor alle formaliteiten die daarmee gemoeid zijn. Van het papierwerk voor de douane tot toezicht op de gezondheid van de dieren.

De situatie
In 2013 ontstond bij EHS het plan voor een nieuw bedrijfspand. Na veel voorbereidingen en tien maanden bouwtijd kon dat in juni 2016 in gebruik worden genomen. Nieuwbouw stelde EHS in staat te voldoen aan de voortdurend strengere internationale eisen. Een van de eisen is dat exact moet vastliggen wie er in de omgeving van de paarden is geweest. Dat is een must in een onderneming die volcontinu in bedrijf is, want internationale vluchten vertrekken en arriveren op alle momenten van de dag, en dat geldt daardoor ook voor de vrachtwagens die de paarden bij EHS ophalen of afleveren.

De uitdaging
De eigenaar van EHS zocht naar een toegangscontrolesysteem dat (vanwege de onregelmatige werktijden) te combineren was met personeelsregistratie. Omdat chauffeurs en medewerkers, maar bijvoorbeeld ook de veearts en de douane, op elk gewenst moment het pand moeten kunnen betreden, was een zeer hoge mate van flexibiliteit vereist. Anderzijds mochten onbevoegde personen absoluut geen toegang hebben tot de quarantaine ruimtes en andere gevoelige locaties binnen het pand. Sleutels, badges, passen en pincodes waren niet geschikt omdat die te gemakkelijk doorgegeven kunnen worden aan anderen.
De eigenaar legde deze vraag neer bij Filip de Beuckelaer van db-Electrics, een system integrator die hij kende uit de paardenwereld.

De oplossing
Voor de basis van het systeem wist db-Electrics onmiddellijk de oplossing, want zij zijn al sinds 2014 een getrainde installateur voor Paxton. Uit ervaring wist men dat de hardware en software van Paxton zich eenvoudig laat combineren met andere systemen die de klant wenst. Uiteindelijk werd het vraagstuk opgelost met behulp van biometrische vingerafdrukscanners van het merk ievo. Alle cruciale in-, uit- en doorgangen werden voorzien van een biometrische scanner in combinatie met een Paxton deurcontroller. Op de centrale computer bij de receptie werd een ievo desktopscanner geplaatst die het mogelijk maakt nieuwe vingerafdrukken toe te voegen aan het autorisatiebestand. Ook de beveiligingscamera’s, de brandalarmering en de domotica werden aan het Paxton systeem gekoppeld, wat uiteindelijk één geïntegreerd systeem opleverde.

De voordelen
Dit geïntegreerde systeem biedt EHS tal van voordelen. Niemand kan ongemerkt een beveiligde deur passeren, want die is alleen te openen na het scannen van de vingerafdruk. Van elke gebruiker kan in het systeem worden vastgelegd op welke tijdstippen hij bevoegd is een deur te passeren. Dit geeft een hoge mate van beveiliging, maar legt tevens vast wie op elk moment en waar in het pand aanwezig is. Op cruciale punten zorgt het camerasysteem voor extra visuele informatie. Komt een chauffeur door verkeersproblemen later aan, dan kan hij zich via een intercom melden waarna de toegangsautorisatie via de telefoon geregeld kan worden. Dankzij de koppeling met domotica branden er in het pand geen lampen op plaatsen waar niemand aanwezig is en dat levert een aardige besparing op.

Gedeeld

Geef een antwoord