Motorola Solutions neemt Pelco over

Motorola Solutions heeft voor 110 miljoen dollar de bekende camerafabrikant Pelco overgenomen. Het bedrijf wil daarmee een sterkere positie veroveren in de wereld van veiligheid en beveiliging.

“Video speelt een steeds krachtigere rol bij het mogelijk maken van veilige steden en het beveiligen van bedrijven”, vertelt Greg Brown, voorzitter en CEO van Motorola Solutions. “En door de overname van Pelco kunnen wij nu beschikken over een internationaal erkend merk, een wereldwijd afzetkanaal en een groot klantenbestand.”
Motorola Solutions is vooral actief in de ontwikkeling van communicatiesystemen voor vitale toepassingen. Het bouwt ook netwerken voor videoverbindingen, maar maakte daarbij altijd gebruik van randapparatuur van derden. Het bedrijf wil sterker groeien in het vakgebied van openbare veiligheid en beveiliging en besloot daarom Pelco over te nemen.

Topmerk
Pelco is een Amerikaans bedrijf, dat opgericht is in 1957. In 2007 werd het overgenomen door Schneider Electric. Dat verkocht het bedrijf in 2019 aan Transom Capital Group. Pelco gold door de jaren heen altijd als topmerk, maar kwam in de problemen toen het te laat in de gaten kreeg dat de markt was overgestapt op IP-technologie. Vanwege de goede reputatie zijn camera’s van Pelco geïnstalleerd voor bewaking van toonaangevende objecten, waaronder Buckingham Palace, het Vrijheidsbeeld en zelfs het presidentieel paleis in de Chinese hoofdstad Beijing. In Nederland wordt Pelco geleverd door onder andere VideoGuard.

Gedeeld

Geef een reactie