MPL biedt geïntegreerd beheer van beveiligingssystemen

Veel particuliere alarmcentrales kunnen inmiddels videobeelden ontvangen en daar op reageren. Een lokale meldkamer kan echter vaak veel meer, omdat die met een geïntegreerd beveiligingssysteem werkt. MPL combineert beide werelden, wat op het gebied van remote services ongekende mogelijkheden biedt.

“Camera’s zijn ideaal om meldingen van traditionele brand- en inbraakdetectoren te controleren”, zegt Ron Landzaat van MPL. “De detector ‘triggert’ de camera of de camera zelf stuurt beelden op basis van bewegingsdetectie. Dat klinkt interessant, maar in de praktijk kan deze technologie een meldkamercentralist voor grote uitdagingen plaatsen. Die krijgt ineens vijftien beelden binnen waarop van alles te zien is. Wat is dan het protocol? Veel tijd om hierover na te denken is er natuurlijk niet. Daarom werken wij bij MPL op een andere manier.”

Physical Security Information Management
In de moderne meldkamer van MPL wordt duidelijk waar Landzaat op doelt. Er wordt gewerkt met WinGuard, een door Advancis Software ontwikkeld platform voor Physical Security Information Management. Meestal worden dergelijke systemen in lokale meldkamers en beveiligingsloges gebruikt, maar MPL heeft het om beveiligingsinstallaties van klanten mee te beheren. “We werken nauw samen met installateurs om tot goede, geïntegreerde oplossingen te komen”, vervolgt de senior sales consultant van het Barneveldse bedrijf. “Als wij een melding binnen krijgen, gaat die vergezeld van alle informatie die de centralist nodig heeft om heel snel de juiste beslissingen te kunnen nemen. Denk aan plattegronden, informatie over het object en natuurlijk camerabeelden, waaronder beelden die vlak voor de melding zijn gemaakt. Het systeem bepaalt automatisch welk beeld het meest relevant is.”

Goede samenwerking
Inmiddels zijn zo’n 4000 camera’s op het systeem van MPL aangesloten. “Het merk maakt niet uit”, benadrukt Landzaat. “We hoeven ook niet in te loggen op de camera’s, zoals bij sommige systemen nodig is. Elk apparaat wordt geïntegreerd in WinGuard. Dat kan alleen door onze goede samenwerking met de installateurs. Die kennen het object en de klant, terwijl wij specialisten zijn als het gaat om de opvolging van meldingen. Zonder die wederzijdse kennis kom je nooit tot een goed resultaat.” De meldkamer controleert ook continu de verbindingen. Zo wordt voorkomen dat actie uitblijft als er een netwerkstoring optreedt. WinGuard wordt veelal voor beveiliging gebruikt, maar het kan volgens Landzaat nog veel meer. “We kunnen het complete gebouwbeheer van klanten overnemen. Ook dan is het alsof je in het gebouw van de klant zelf aanwezig bent. Je beschikt over alle benodigde informatie en kan alle handelingen verrichten die nodig zijn.”

Ron Landzaat en operationeel manager Jimmy Boeijen.

Gedeeld

Geef een antwoord