Nedap levert RFID-lezers aan Tesco

Het Nederlandse Nedap levert RFID-lezers ten behoeve van 550 F&F Clothing winkels in het Verenigd Koninkrijk, onderdeel van Tesco.

Na een aanbestedingsprocedure die onder meer bestond uit een pilotfase, is Nedap geselecteerd voor de levering van de vaste RFID-lezers voor inkomende goederen en het volgen van de verplaatsing van artikelen in de winkel. De op de vloer gemonteerde !D Gate RFID-lezers zijn in het goederenontvangstgebied geïnstalleerd en tussen het magazijn en de winkelvloer, voor de controle van de inkomende goederen en de bewegingen van de artikelen van het magazijn naar de winkelvloer.

Nedap
RFID biedt F&F het benodigde overzicht over de inventaris om de traditionele problemen met betrekking tot voorraadnauwkeurigheid in de winkel tot een minimum te beperken en de beschikbaarheid van de producten in de schappen te verbeteren. Na voltooiing van de implementatie zet F&F de RFID-technologie in om ervoor te zorgen dat de voorraad in het systeem exact overeenkomt met de feitelijke voorraad. Zo worden nabestellingen op het juiste moment geplaatst en voorraadtekorten voorkomen.

“Wij willen het retailers graag gemakkelijk maken om altijd de juiste producten beschikbaar te hebben voor hun klanten”, zegt Rob Schuurman, Managing Director bij Nedap Retail. De lezers van Nedap voorzien in de behoeften van internationale retailers dankzij de ondersteuning van de GS1 EPC Gen2 v2 standaard en wereldwijde frequentieregulatie. De door Tesco gekozen oplossing kan op afstaand worden onderhouden en geupdate naar de laatste firmware wat het systeembeheer sterk vereenvoudigd.

Gedeeld

Geef een reactie