Nederland en werkgever Trigion zijn trots op beveiliger

De beveiliger van Trigion die donderdagavond werd geconfronteerd met Tarik Z. en daarna met hem meeliep door het pand van de NOS, heeft goed gehandeld.

Dat zegt Richard Franken van beveiligingsbedrijf Trigion. Dat je zo koel bent om met iemand de verkeerde kant op te lopen om erger te voorkomen, is heel goed, zegt de commercieel directeur van Trigion. Volgens hem was het een logische reactie van de beveiligingsmedewerker om de gewapende man mee te nemen naar een andere ruimte.

BeveiligerDe beveiliger wordt in verschillende media, Twitter en Facebook een held genoemd omdat hij zo kalm bleef. Op de beelden is alleen de binnendringer te zien, die praat met de portier, die duidelijk hoorbaar zegt: “Ik ben net zo zenuwachtig als jij. Mannen onder elkaar. Maar ik wil heel graag naar huis.”

Franken vertelde verder dat de gijzeling in Hilversum veel impact heeft op de medewerker. Je test dit soort dingen natuurlijk wel in rollenspelen, maar op het moment dat het gebeurt en je ernaar handelt, heb je wel karakter, zegt hij. Trigion gaat de beveiliger helpen met de verwerking.

Het kan volgens Franken kan het niet de bedoeling zijn het Media Park volledig af te sluiten voor de buitenwereld, er komen elke dag duizenden medewerkers en gasten op het park. Je moet een goede balans zien te vinden. Honderd procent waterdicht wordt het nooit en je wilt natuurlijk ook niet een Fort Knox zijn.

Gedeeld

Geef een antwoord