Nederland is weer een gecertificeerde PAC rijker

De sinds 2013 actieve particuliere toezichtscentrale van Kooi Security in Drachten is nu officieel gecertificeerd als PAC (Particuliere Alarmcentrale) volgens de Europese norm voor alarmcentrales: EN 50518. Ook behaalde het bedrijf het ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging.

De certificering was noodzakelijk, omdat de eisen die voor particuliere alarmcentrales gelden, nu ook van toepassing worden op videotoezichtcentrales, zoals die van Kooi Security. Het was in dit geval niet zo heel moeilijk om aan de zware bouwkundige eisen te voldoen, omdat de centrale gevestigd is in een voormalig bankgebouw van De Nederlandsche Bank. De meldkamer voldoet volgens kwaliteits- en procescoördinator Jacob Elzinga aan alle eisen. Zo zijn de muren van gewapend beton en beschikt de ruimte over kogelwerende ramen en deuren, hightech (camera)beveiliging en toegangscontrole. Het personeel heeft een beveiligingsachtergrond, is gescreend en speciaal opgeleid om in alarm- en noodsituaties adequaat te handelen, aldus de ondernemer die sinds 2010 actief is op de beveiligingsmarkt.

Certificering
De EN 50518 certificering bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over het gebouw van de meldkamer, het tweede deel over de technische eisen voor de aanwezige apparatuur en in het derde deel worden eisen gesteld aan alle procedures en het personeel. Elzinga benadrukt dat zijn meldkamer met de modernste technieken werkt en over dubbele back-up noodvoorzieningen beschikt. De alarmcentrale bevindt zich acht meter onder de grond en is zo hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Daarnaast is de alarmcentrale officieel gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging. Er zijn volgens Elzinga maar een aantal bedrijven in Nederland die een Europees gecertificeerde particuliere alarmcentrale hebben.

Gedeeld

Geef een reactie