Nest brengt slimme rookmelder naar Nederland

Nest, de fabrikant van slimme huishoudelijke apparaten, breidt uit naar Nederland. Dat betekent dat de Nest-rookmelder en -thermostaat eind september verkrijgbaar zullen zijn.


Nest thermostaatNederland is naast België, Frankrijk en Ierland, een van vier nieuwe Europese landen waar Nest zijn producten deze maand lanceert. Relatief veel mensen hier hebben namelijk al een Nest-product in de Verenigde Staten gekocht. Het bedrijf was al actief in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Google nam Nest eerder dit jaar over voor 3,2 miljard dollar.

Nest rookmelderDe slimme rookmelder en koolstofmonoxide-meter Nest Protect houdt rook en koolstofmonoxide in de gaten en kan bijvoorbeeld standaard de ketel uitschakelen waar koolstofmonoxide vaak vandaan komt. Daarnaast kan de rookmelder gebruikers via lichtsignalen, spraakberichten en meldingen op een smartphone waarschuwen. De rookmelder is onder andere met handbewegingen te bedienen, daarnaast controleert de rookmelder zichzelf elke dag en geeft hij aan wanneer de batterij leeg is voor mensen gaan slapen. Dat moet een alarm midden in de nacht voorkomen.

Nest nam onlangs ook de bewakingscamera Dropcam over, en wil dat product ook gaan verkopen. Voor de thermostaat werkt het dochterbedrijf van Google voorlopig alleen samen met energieleverancier Essent. Het apparaat leert van de leefpatronen van de bewoners van een huis. Dat moet uiteindelijk een energiebesparing opleveren.

Eerder verschenen: Slimme Nest rookmelder blijkt onveilig en Google Nest neemt maker beveiligingscamera’s over

Gedeeld

Geef een reactie