Nieuw inbraaksignaleringssysteem voor J. Henry Dunant

In het vaarseizoen van 2014 heeft de J. Henry Dunant te maken gehad met een inbraak, voor alle betrokkenen een heel vervelende ervaring.

J. Henry Dunant is de naam van het schip waarmee het Nederlandse Rode Kruis vaartochten organiseert voor mensen die bijzondere zorg nodig hebben. Het 97 meter lange schip biedt ruimte aan 68 gasten en vaart met uitzondering van de wintermaanden wekelijks uit. Iedere week wordt een andere reis gemaakt met het schip waarop de gasten vaak 24 uur per dag verzorging nodig hebben. Deze verzorging is in handen van enkele vaste beroepskrachten en een team van 54 vrijwilligers.

Henry Dunant schip

Met de inbraak op het schip werd de noodzaak van een nieuwe alarminstallatie voor de J. Henry Dunant pijnlijk duidelijk. Het schip vaart vooral op vrijwilligers en donateurs, en de kosten voor een nieuwe alarminstallatie waren eigenlijk niet te dragen. Daarom heeft STANLEY Security kosteloos een nieuwe alarminstallatie, inclusief implementatie en service en onderhoud aan geboden.

Omdat een inlogcode voor de bemanning van het schip niet functioneel is, heeft STANLEY het schip voorzien van een inlogsleutel in de vorm van een druppel. Aan deze druppel is een persoonlijk account gekoppeld. Een eventuele alarmmelding komt direct binnen op het STANLEY Security Operations Centre, waarna er contact wordt opgenomen met onze contactpersoon op het schip. Bij vals alarm kan de bemanning het alarm zelf uitschakelen aan de hand van een code, maar ook kunnen diverse handelingen op afstand vanuit het STANLEY Security Operations Centre worden uitgevoerd.

Gedeeld

Geef een reactie