Nieuwe eigenaar voor Chubb Fire & Security

Het Amerikaanse APi Group Corporation neemt voor 3,1 miljard dollar het Britse Chubb Fire & Security over van Carrier Global Corporation. Het overgenomen bedrijf telt 13.000 medewerkers, 1,5 miljoen klanten en opereert vanuit zeventien landen, waaronder Nederland.

Chubb Fire & Security is een wereldwijd erkende leverancier van brandveiligheid en beveiliging en biedt klanten complete diensten, van ontwerp en installatie tot monitoring en doorlopend onderhoud. Russell (Russ) Becker, president en chief executive officer (CEO) van APi Group sprak van een belangrijke stap voor zijn bedrijf, die zal leiden tot een enorme groei, synergie en een hoger rendement uit gezamenlijke activiteiten.

200 jaar ervaring
Met de overname van Chubb wordt het buiten de Verenigde Staten nog vrij onbekende APi in één keer een van ’s werelds grootste leveranciers van technische beveiligingsdiensten. Bovendien wordt ruim 200 jaar ervaring in huis gehaald. Vice-voorzitter Sir Martin E. Franklin van Api Group wijst erop dat de transactie een grote bijdrage zal leveren met aanzienlijke synergiemogelijkheden. “Samen kunnen we sneller en efficiënter werken en wereldwijd gebruik maken van de expertise en het vermogen van onze 26.000 toegewijde en getalenteerde medewerkers.” James E. Lillie, een andere topman van APi Group, zegt: “Belangrijk is dat meer dan 50 procent van onze omzet servicegebaseerd zal zijn met terugkerende inkomsten. Wij zijn van mening dat wij samen met Chubb over een aanzienlijk potentieel beschikken voor organische groeimogelijkheden en aanvullende fusies en overnames.”

APi Group en Chubb Fire & Security
APi Group is een moederbedrijf van meerdere miljarden dollars, bestaande uit meer dan veertig onafhankelijk beheerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in veiligheidsoplossingen, gespecialiseerde diensten en industriële oplossingen op meer dan 200 locaties wereldwijd.
 

In de periode van 31 maart 2020 tot 31 maart 2021 had Chubb een omzet van ongeveer 2,2 miljard dollar en een aangepaste EBITDA van ongeveer 213 miljoen dollar. De overname zal naar verwachting rond het einde van 2021 worden afgerond en is onderworpen aan een consultatieproces en standaard goedkeuringen van regelgevende instanties. De transactie wordt gefinancierd door een combinatie van contant geld, eeuwigdurende preferente aandelenfinanciering en schuld.

Gedeeld

Geef een antwoord