Nsecure gaat beveiliging van ProRail vervangen en beheren

Nsecure gaat voor een bedrag van zes miljoen euro de toegangs- en beveiligingssystemen op 36 locaties van ProRail vervangen. Het bedrijf verzorgt vervolgens ook het beheer daarvan. Eerder ontwikkelde Nsecure al een digitaal veiligheidspaspoort voor de spoorbeheerder.

De afdeling Facilitaire Zaken van ProRail werkte voorheen met verschillende aanbieders voor installatie en onderhoud van beveiligingssystemen, maar wilde dit aanbesteden aan één landelijke partij. De opdracht omvat ook vervanging van bestaande systemen, om technisch tot één systeem te komen. Hiermee worden dan 36 locaties bewaakt, zoals verkeersleidingsposten, kantoren, locaties voor incidentbestrijding en projectlocaties.

Raamovereenkomst
De systemen dienen voor het beheer van ongeveer 600 toegangen, cameratoezicht met ongeveer 350 camera’s, intercominstallaties met ongeveer 150 intercomposten, inbraakdetectie en hekwerkdetectie met ongeveer 400 detectiepunten en 90 hekwerkdetectiezones. Verder bouwt Nsecure een systeem voor aanmeld- en accreditatieservice en een veiligheidsmanagementplatform.
ProRail en Nsecure hebben hiervoor een raamovereenkomst gesloten met een looptijd van vier jaar. Deze kan daarna twee keer met twee jaar worden verlengd tot een maximale looptijd van acht jaar. De maximale waarde van de overeenkomst is daarmee 12 miljoen euro. De overeenkomst ging in op 1 november. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden van start gaan.

Gedeeld

Geef een reactie