Nucleaire dienstverlener verlengt contract met Trigion

NRG, een internationaal opererende nucleaire dienstverlener, en beveiligingspartner Trigion hebben hun samenwerking voor minimaal de komende drie jaar gecontinueerd. NRG doet onder andere onderzoek naar nucleaire genezingsmethoden.

NRG is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener. De onderneming produceert isotopen, verricht nucleair technologisch onderzoek, is consultant op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid van nucleaire installaties en dienstverlener in stralingsbescherming. Voor overheden wordt onderzoek gedaan om kennis over nucleaire technologie te ontwikkelen.

Stralingsbescherming
NRG is marktleider in de levering van medische isotopen in de wereld. In Nederland is NRG de autoriteit op het gebied van integrale stralingsbescherming. NRG exploiteert de Hoge Flux Reactor die eigendom is van de Europese Unie. De bijna 500 medewerkers hebben hoogwaardige kennis en zijn innovatief. De onderneming werkt voor en met partners in de gezondheidszorg, de energiemarkt, de industrie, overheden en de wetenschap.

Veiligheid en beveiliging
Als onderdeel van de Vitale Infrastructuur in Nederland hecht NRG erg aan veiligheid en beveiliging van zijn omvangrijke locatie in Petten. In samenwerking met de eigen afdeling corporate security van NRG verzorgt een speciaal daartoe opgeleid team beveiligers diverse beveiligingsdiensten.
Meer nog dan voorheen rekent NRG op een proactieve houding, zegt Trigion. Naast een onverminderde focus op ‘operational excellence’ is er een gezamenlijke ambitie om de beveiligingsorganisatie naar een hoger plan te trekken. De (eind)verantwoordelijkheid ligt bij de afdeling corporate security van NRG, de organisatie lijkt een zelfstandig bedrijf waarin beide partners samen veiligheid creëren.

Gedeeld

Geef een reactie