NVD investeert in duurzame bedrijfskleding

De fraaie uniformen van de beveiligers van NVD worden gefabriceerd door Groenendijk Bedrijfskleding. Dat is niet zonder reden. Deze Nederlandse fabrikant scoort namelijk heel hoog op het gebied van duurzaamheid en komt zo prima tegemoet aan de wens van NVD om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat; duurzame uniformkleding, maar alle kleine beetjes helpen om Nederland schoon en leefbaar te houden. En zo’n klein beetje is het ook niet bij NVD Beveiligingen, dat ruim 300 beveiligers telt. Die bezitten gezamenlijk minimaal 600 uniformen en dan maakt het verschil of deze jaarlijks of bijvoorbeeld om de drie jaar vervangen moeten worden. Ook op het reinigen valt veel milieuwinst te behalen. Voor de uniformen zijn textielsoorten gebruikt die vuilafstotend zijn en milieuvriendelijk gereinigd kunnen worden. Zo zien de beveiligers van NVD er tiptop uit, zonder dat daarvoor een zware milieubelasting nodig is door vervuilende stomerijen.

Levensduur en onderhoud
Als alleen op de aanschafprijs van de kleding wordt gelet zal Groenendijk niet snel de eerste keuze zijn. Maar NVD kijkt verder. Als de levensduur en het onderhoud van de uniformen worden meegewogen, vallen de kosten enorm mee ten opzichte van producten van ‘goedkope’ fabrikanten in het Verre Oosten. Ook op andere gebieden kijkt het beveiligingsbedrijf niet op de eerste plaats naar de aanschafprijs van producten, maar naar de kosten van het gebruik en naar de duurzaamheid. Dat geldt bijvoorbeeld voor de technische systemen voor inbraak-, brandsignalering, cameratoezicht en toegangscontrole, maar ook voor het wagenpark. Dat bestaat uit milieuvriendelijke auto’s, waarbij het effect nog eens versterkt wordt door cursussen in Het Nieuwe Rijden voor alle chauffeurs. Voor bedrijven die zelf ook aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen, is NVD dus een goede keuze. Op deze wijze draagt ook de beveiliging bij aan dit lovenswaardige beleid.

Gedeeld

Geef een reactie