NVD presenteert zijn nieuwe werkwijze aan het bedrijfsleven

Tijdens het Ondernemersgala van VNO-NCW West op 16 november in Den Haag sprak Patrick van der Leelie van NVD Beveiligingsgroep over het succes van werken volgens zijn ‘portefeuillemodel’. Deze werkwijze geeft medewerkers de ruimte om als ondernemers te functioneren binnen de kaders van de organisatiedoelstellingen.

Het door NVD Beveiligingsgroep ingevoerde portefeuillemodel levert volgens het bedrijf allerlei voordelen op, zeker ook voor de klanten. Na zijn presentatie reikte Van der Leelie het eerste exemplaar van het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’ uit aan VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

Minimale hiërarchie
Hoe worden medewerkers aangespoord om zich goed bewust te zijn van hun individuele verantwoordelijkheden en er zelfstandig naar te handelen? Van der Leelie creëerde daarvoor een minimaal hiërarchische structuur in zijn organisatie en combineerde die met een cultuur van openheid en betrokkenheid.
“Dat heb ik niet alleen gedaan. Integendeel. Ik ben in beginsel hierover juist met de mensen van de werkvloer gaan praten. Ik heb ze gevraagd of ze eens heel duidelijk wilden opschrijven wat ze doen. Zo zijn de verschillende portefeuilles ontstaan en de medewerkers hebben aangeven welke zij daarvan het liefste wilden uitvoeren.”

Alleen als je het echt meent
Volgens Van der Leelie is het helemaal niet moeilijk om een organisatie in te richten vanaf de werkvloer. Maar hij waarschuwt: “Doe het alleen als je er echt zin in hebt en het echt meent. Creëer een veilige werkomgeving en geef de mensen de ruimte. De creativiteit en betrokkenheid die dat genereert, levert in ieder geval bij ons tegen marktconforme prijzen de beste oplossingen voor onze klanten op. En, minstens zo belangrijk, veel meer werkgeluk voor de medewerkers.”

De kracht van organisch leiderschap
In het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’ beschrijft organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen hoe je als leidinggevende een transitie in je organisatie teweeg kunt brengen. NVD Beveiligingsgroep is mede-uitgever van het boek en heeft aan alle ongeveer vijfhonderd deelnemers van het Ondernemersgala van VNO-NCW West een exemplaar meegegeven.

Gedeeld

Geef een antwoord