Overname G4S door Allied Universal nu definitief

De overname van G4S door Allied Universal kan nu worden afgerond omdat de koper heeft voldaan aan of heeft afgezien van alle vereiste voorwaarden voor het bod, inclusief de vereiste antitrust- en regelgevende goedkeuringen. Bij de biedprijs van 245 pence per G4S-aandeel bedraagt ​​de overnamesom £ 3,8 miljard (€4,45 miljard).

Allied Universal is nu de op twee na grootste werkgever in Noord-Amerika en de zevende grootste werkgever ter wereld. Het bedrijf zegt gestructureerd te zijn om lokale activiteiten te ondersteunen, zodat middelen en voordelen zijn gericht op waar ze het meest nodig zijn – bij klanten en beveiligingsprofessionals van het bedrijf. Allied Universal heeft nu alleen een uitgebreid netwerk van kantoren verspreid over Noord-Amerika. Maar het bedrijf is naar eigen zeggen gesitueerd om het bestaande klantenbestand van G4S lokaal, nationaal en over de hele wereld te bedienen.

Wereld van veranderende risico’s
“Dit is echt een heel belangrijk moment in de geschiedenis van Allied Universal”, aldus Steve Jones, voorzitter en CEO van Allied Universal. “Onze visie is niet alleen om het beste beveiligingsbedrijf te zijn, maar ook om de beste zakelijke dienstverlener te zijn in een wereld van veranderende risico’s. Ik kijk ernaar uit om met Ashley Almanza en het senior managementteam van G4S samen te werken tijdens het integratieproces met als doel een wereldleider te worden die is toegerust om de industrie door de volgende fase van haar ontwikkeling te leiden. Samen zullen we de hoogste waardepropositie leveren aan klanten in de beveiligingsindustrie.”

Combinatie van vaardigheden, ervaring en talenten
“Steve Jones en zijn team hebben een beveiligingsbedrijf van wereldklasse gecreëerd in Noord-Amerika en ik heb enorm veel respect voor het bedrijf dat ze hebben opgebouwd”, zegt Ashley Almanza, CEO van G4S. “De combinatie van de vaardigheden, ervaring en talenten in onze twee bedrijven creëert een verenigd bedrijf dat ongeëvenaard zal zijn in elke belangrijke dimensie, inclusief schaal, dekking, werknemerskansen, innovatie en klantervaring en, natuurlijk, prestaties. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het Allied Universal-team om de aanzienlijke voordelen te leveren waarvan ik weet dat deze combinatie kan bereiken.”

Gedeeld

Geef een reactie