Paxton test producten in eigen, geavanceerd testcentrum

Ieder product van Paxton wordt volgens de fabrikant onderworpen aan strenge testen. Dat beschouwt men als een belangrijk en noodzakelijk onderdeel voor de productontwikkeling. Onlangs is voor dit doel een eigen ‘state of the art’ testcentrum in gebruik genomen in het nieuwe Paxton Technology Centre in Brighton.

De Paxton Test Facility beschikt over een breed scala aan testapparatuur. Ook is er een testruimte voor Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC). Het is zelfs mogelijk om apparatuur aan extreme klimaatomstandigheden bloot te stellen. Daarbij wordt gekeken of de apparatuur bestand is tegen koude, hitte, vocht en zelfs UV-straling.Het testen van de EMC is belangrijk omdat alle elektronische apparaten een vorm van elektronische signalen(emissies) genereren. Om deze apparatuur te mogen gebruiken dient deze bestand te zijn tegen elektromagnetische signalen van andere apparatuur (immuniteit). Om de veiligheid en gezondheid van de gebruikers te garanderen dient apparatuur bovendien te voldoen aan eisen voor de uitstoot van elektromagnetische signalen.

Accurate tests
De EMC-testruimte is een kamer die ontworpen is om reflecties van zowel geluid als elektromagnetische signalen volledig te absorberen. Deze ruimte is geïsoleerd van elektromagnetische signalen vanuit de omgeving om de meest accurate tests uit te kunnen voeren. De EMC-testruimte is geschikt om emissie- en immuniteitstesten uit te voeren op een afstand van drie meter.
Paxton heeft in de eigen testomgeving geïnvesteerd, omdat dan al tijdens het ontwerpproces van nieuwe producten getest kan worden. Men hoeft niet meer te wachten tot een product af is, maar kan tijdens het ontwerp al nodige aanpassingen doorvoeren, zodat het uiteindelijke resultaat volledig aan alle eisen voldoet.

Gedeeld

Geef een antwoord