Pilot cashmanagement voor ondernemers Ede

Ondernemers uit de binnenstad van Ede kunnen meedoen aan een pilot cashmanagement. De pilot is een initiatief van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) en waardetransporteur G4S.

De pilot met tot nu toe 18 ondernemers zal 6 maanden duren. Het doel van de pilot is om ondernemers kennis te laten maken met nieuwe, veilige, maar ook betaalbare oplossingen voor hun contante geld.

pilot cashmanagementBij pilotdeelnemer Feestgarant werd door SBEB-bestuurder Jan Meerman en Bas Rodenberg van G4S het startsein gegeven voor dit project.

In Nederland wordt inmiddels al veel betaald met de pinpas (2,9 miljard transacties in 2014). Echter, contant geld neemt nog steeds een belangrijke plaats in als betaalmiddel. Tijdens de startbijeenkomst benadrukte Jan Meerman (SBEB) dan ook dat het belangrijk is dat ondernemers hier veilig en efficiënt mee omgaan. Juist nu de donkere dagen weer voor de deur staan.

Contant geld is zeer bewerkelijk voor ondernemers: dagelijks moet de kassa worden opgemaakt, er moet voldoende wisselgeld zijn, geld moet worden geteld, gesorteerd en vervolgens bij de bank worden afgestort. Toch maken MKB-ondernemers nog weinig gebruik van de dienstverlening van een professioneel waardetransporteur.

“Vaak denkt men dat dit duur is, maar G4S bewijst dat het ook anders kan. Zeker als je zoals hier in Ede kiest voor gecombineerd waardetransport en een kluis die voorzien is van slimme software die zorgt voor dagelijkse bijschrijving van het geldbedrag op de rekening van de ondernemer”, aldus Bas Rodenberg van G4S.

De pilot-deelnemers worden uitgerust met een intelligente en compacte afstortkluis waarin zij de hele dag door geld kunnen afstorten. De kluis registreert, controleert en telt de biljetten en bergt deze veilig op. Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. En op gezette tijden leegt G4S de kluis. Daarmee wordt de ondernemer een hoop gedoe uit handen gehaald. Doordat alle deelnemers uit hetzelfde winkelgebied komen, wordt bespaard op de voorrijkosten van de waardetransporteur. Dat maakt deze oplossing betaalbaar, ook voor de kleinere ondernemers.

Tijdens de pilot proberen de deelnemende bedrijven de dienstverlening uit en kunnen ze aangeven waar verbetering mogelijk is.

 

Gedeeld

Geef een reactie