Quick Response Team Trigion naar Alphen aan den Rijn

Nadat burgemeester Liesbeth Spies in diverse media haar beklag deed over de vele ‘ramptoeristen’ die naar Alphen aan den Rijn komen, zijn strenge afspraken gemaakt met het OM en de politie over toezicht en handhaving in het rampgebied.

Wie zich niet houdt aan ‘gewone fatsoensnormen’ en de wet, kan rekenen op een strenge aanpak. Inmiddels is opgeschaald naar het Quick Response Team van Trigion voor extra toezicht binnen het rampgebied.

Trigion politieAfgelopen maandag vielen in Alphen aan den Rijn twee hijskranen en een brugdeel om tijdens werkzaamheden. Die kwamen bovenop vier huizen en twee winkels terecht. Gelukkig vielen er geen doden, maar de schade is groot. Honderden mensen moesten hun huis tijdelijk verlaten en inmiddels zijn zeventien panden onbewoonbaar verklaard. Bewoners morgen niet terug naar die woningen, omdat het nog weken kan duren voor de ravage is opgeruimd.

De Zuid-Hollandse gemeente waar het ongeluk zich voordeed trekt veel bekijks door ‘ramptoeristen’. Wildvreemden lopen door de tuinen van mensen in het rampgebied en klimmen zelfs op auto’s om foto’s te maken. Burgemeester Spies deed daarover gisteren haar beklag in diverse media en heeft afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie en de politie. Wie zich niet houdt aan ‘gewone’ fatsoensnormen en de wet, kan rekenen op een strenge aanpak.

In aanvulling op die afspraak heeft de gemeente opgeschaald naar het Quick Response Team van Trigion, voor extra toezicht binnen het rampgebied. Een team van gespecialiseerde beveiligers garandeert inwoners dat effectief toezicht wordt gehouden op ontruimde woningen en eigendommen van bewoners. Het Quick Response Team draagt bij aan een beheersbare omgeving, waarbinnen specialisten ongestoord kunnen werken aan schadeherstel.

De inzet van het Quick Response Team binnen het rampgebied in Alphen aan den Rijn is slechts een voorbeeld van calamiteiten waarbij Trigion betrokken wordt. Politiediensten, maar ook brandweer en ambulances, zijn verantwoordelijk voor de eerste respons bij calamiteiten. Als de situatie beheersbaar is trekken zij zich (deels) terug en vervalt het toezicht weer naar andere partijen, in dit geval bewoners, ondernemers en betrokken verzekeraars.

Het toezicht door het Quick Response Team van Trigion in Alphen aan den Rijn houdt voor onbepaalde tijd aan.

Gedeeld

Geef een antwoord