RJ Safety & Security opent EN 50518 meldkamer

RJ Safety & Security is als videotoezichtcentrale (VTC) gecertificeerd volgens de Europese norm EN 50518. Met deze certificering verstevigd het bedrijf haar positie in de markt en voldoet zij aan de Wpbr.

De Europese norm EN 50518 is het schema voor certificering van Monitoring and Alarm Receiving Centres (MARC), die de eisen beschrijft waaraan een Monitoring en alarmontvangstcentrale moet voldoen. Rogier Terhalle, commercieel- en operationeel manager van het RJ Monitoring Operations Center & RJ Security: “In 2019 veranderde de wet- en regelgeving voor VTC’s, waarbij we aan dezelfde eisen moesten voldoen als de Particuliere Alarmcentrales (PAC). Het was vanwege de bouwkundige eisen niet haalbaar om ons op de voormalige locatie (Twekkeler Es, Enschede) opnieuw te certificeren. Daarom hebben we ervoor gekozen om een algehele professionaliseringsslag te maken en een nieuw hoofdkantoor met VTC te bouwen aan de Josink Es in Enschede, die voldoet aan de gestelde eisen.”

Kwaliteitseisen
De certificatie is uitgevoerd door de certificatie-instelling Kiwa NCP. Die stelt vast of een bedrijf voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. De criteria gaan onder andere over de bedrijfsvoering, huisvesting, technische uitrusting en de deskundigheid van het personeel. “We hebben de focus op zowel de huisvesting als ons team van centralisten gelegd en de borging van. Zij hebben laten zien zeer deskundig te zijn, wat tevens een belangrijke eis is bij de screening van onze centralisten. Het certificaat, waarmee we behoren tot een selecte groep bedrijven in Nederland die een gecertificeerde VTC hebben, is daarom een prachtige beloning voor onze inzet”, aldus Terhalle.

Gedeeld

Geef een antwoord