Samenwerking Axis, Securitas en Cameramanager

Axis Communications, Securitas Alert Services en Cameramanager.com gaan een samenwerkingsverband aan. Zij hebben een geïntegreerde video-oplossing ontwikkeld op basis van netwerkcamera’s, alarmcentralediensten en een videoplatform om alarmmeldingen van inbraken en overvallen met videobeelden te bevestigen.

Vanaf 1 januari 2011 rukt politie namelijk alleen nog uit bij alarmmeldingen wanneer bewijsmateriaal, zoals camerabeelden, aanwezig is en de melding kan worden geverifieerd.

De drie partijen werken ieder vanuit hun eigen expertise samen. Axis Communications levert de netwerkcamera’s en encoders bij de klanten. Securitas Alert Services levert de alarmcentralediensten en Cameramanager.com heeft als leverancier van online videomanagement-diensten het juiste platform om de beelden naar de alarmcentrale en politie te verzenden. De installatie van het geheel geschiedt door erkende installatiebedrijven.

Ed Broeders, sales manager bij Securitas Alert Services: “Een gemiddelde uitruk van een surveillancedienst kost 55 euro. Daarbij komt een gemiddelde winkel op zeven alarmmeldingen per jaar. Dat betekent dat de terugverdientijd van deze verificatie-oplossing erg kort is. Door de samenwerking met Axis en Cameramanager.com is het mogelijk ook bestaande CCTV systemen met een zeer geringe investering te koppelen aan de Securitas Alert Services alarmcentrale. Hierdoor zijn onze videodiensten voor iedereen bereikbaar.”

Jaarlijks verwerken verschillende alarmcentrales ruim 2 miljoen alarmmeldingen. Een groot deel van deze meldingen wordt direct doorgeschakeld naar de politie. De politie besteedt daardoor relatief veel tijd aan loze meldingen. Vanaf 1 januari 2011 rukt politie alleen nog uit bij alarmmeldingen wanneer deze door de alarmcentrale zijn geverifieerd met behulp van camerabeelden. Daarnaast kunnen alarmen ook geverifieerd worden via menselijke waarneming, met behulp van een audioverbinding, of door het patroon van alarmen binnen het pand. Dit alles is vastgelegd in een convenant en ondertekend door de politie en de beveiligingsbranche.

Gedeeld

Geef een antwoord