Schipper Security werkt nu beter en slimmer dankzij SequriX

Het 150 medewerkers tellende Schipper Security wilde alle beveiligingsprocessen onderbrengen in één systeem. Verantwoording aan opdrachtgevers diende digitaal plaats te vinden en men wilde stuurinformatie die bijdraagt aan steeds slimmer, dus efficiënter en sneller werken. SequriX bracht de oplossing.

Groei door innovatie is een belangrijke rode draad in de plannen en werkzaamheden van Schipper Security. “De afgelopen 5 jaar zijn we gegroeid van één naar meerdere locaties”, vertelt Hugo Verkerk, vestigingscoördinator bij Schipper Security. “Met lokale aanwezigheid en innovatieve concepten willen wij onze opdrachtgevers zo optimaal mogelijk van dienst zijn.”

Keuze voor totaaloplossing
“In februari 2020 zijn wij begonnen met de implementatie van SequriX”, vertelt Verkerk. “In het verleden hadden wij de oplossing al eens gezien, maar met de ontwikkelingen die het platform heeft doorgemaakt werd het voor ons echt interessant.” Gert-Jan van Ginkel, junior integraal adviseur bij Schipper Security, vult aan: “De totaaloplossing die het nu is, zorgde ervoor dat wij niet zelf een platform zijn gaan bouwen. Want waarom zou je zelf een systeem bouwen als er al een kwalitatief goede oplossing is die alles kan wat wij wensen?”

Gezamenlijke implementatie
“Samen met mijn collega Jeroen Jonkers was ik verantwoordelijk voor de invoer van SequriX”, vertelt Verkerk. “Een pittig traject, dat je naast je reguliere werkzaamheden er extra bij moet doen. Maar het is het zeker waard!” Een tip voor andere beveiligingsbedrijven die starten met de implementatie? “Het juiste team en een goede taakverdeling”, stelt Verkerk. “De één doet de standaard contractregels, de ander de specials. En laat iemand van finance en de operatie meewerken. De invoer van de data is veel werk, maar je wil het natuurlijk ook meteen goed doen.”
“De hulp vanuit SequriX heeft ons tijdens het proces zeker ondersteund en verder geholpen”, vervolgt Verkerk. “Het contact was erg toegankelijk. Bij de opstart, maar ook tussendoor, werd gecheckt of alles goed stond in de ingevoerde contractregels door een medewerker van SequriX. Dat heb ik als erg prettig ervaren.”

Positieve ervaringen
En hoe bevalt het systeem nu het gehele bedrijf daadwerkelijk met de software werkt? Van Ginkel: “Wanneer ik surveillanten spreek hoor ik positieve geluiden. Zij kunnen een stuk makkelijker werken en ervaren dit ook echt als een groot voordeel. De jongens in mijn team heb ik één keer uitgelegd hoe zij met SequriX moeten werken, want het is heel simpel, toegankelijk en ze kunnen weinig fout doen.” “Voor coördinatoren en hoofdsurveillanten zijn er wel trainingen geweest vanuit SequriX voor het bouwen van onder andere diensten en checkpointroutes”, vult Verkerk aan.

Meer controle vanuit één platform
Van Ginkel: “Door de keuze voor SequriX hebben we vanaf dag één meer inzicht, bijvoorbeeld in rondes die wij voor een veel te laag tarief uitvoerden, en dat is echt belangrijk voor ons zodat wij kunnen bijsturen.” Verkerk: “We hebben nu meer controle over het gehele bedrijf vanuit één platform, zowel op financieel vlak als voor de uitvoering van diensten.”
Verkerk sluit af: “Natuurlijk heeft Schipper nog wensen voor de toekomst. We willen zoveel mogelijk vanuit één systeem werken, want dat is veel minder foutgevoelig. Ook zijn we in contact met collega-bedrijven om samen te werken vanuit de Hub. Mooi om te zien dat wij elkaar vandaag de dag kunnen vinden op het platform van SequriX voor onderlinge samenwerking.”

Gedeeld

Geef een antwoord