Securitas helpt offshore coronavrij te houden

Met Fit@Work brengt Securitas Technology een verzameling oplossingen die medewerkers en bezoekers bescherming bieden in coronatijd. Het gaat om praktische en preventieve oplossingen zoals People Counting, een zelfscanterminal en temperatuurcontrole.

Fit@Work wordt intussen in de praktijk ingezet. Zo koos NOGEPA, de Nederlandse brancheorganisatie van olie- en gasmaatschappijen, voor Express Human Risk Detection om verspreiding van het coronavirus onder offshore medewerkers tegen te gaan. De oplossing is afgelopen week geïmplementeerd op de offshore helihaven Den Helder Airport. Dit gebeurde door engineers van Securitas Technology en het door NOGEPA ingeschakelde Total E&P Nederland. Samen met een medicus werd het systeem uitvoerig getest. Bij de eerste meting worden geen gegevens vastgelegd, in verband met de voorschriften uit de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

Belangrijk
Express Human Risk Detection is primair ontwikkeld door Securitas Technology. Het biedt de mogelijkheid om een risico-indicatie af te geven op basis van een live-analyse. Vanaf Den Helder Airport vervoeren helikopters dagelijks offshore medewerkers naar en van diverse locaties op zee. Jaarlijks zijn er ruim 22.000 vliegbewegingen en circa 140.000 passagiers. Logistiek manager Peter Spoolder van Total E&P Nederland is verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van medewerkers van en naar de offshore locaties. Hij benadrukt het belangrijk om deze locaties vrij van het coronavirus te houden. Express Human Risk Detection wordt bij alle incheckbalies ingezet, om dat zo snel en goed mogelijk te bewerkstelligen. Zodra de sensor een verhoogde waarde constateert, wordt iemand direct medisch onderzocht.

Op deze website is meer te lezen over dit project.

Gedeeld

Geef een reactie