Securitas neemt in vijf landen activiteiten Stanley over

Securitas neemt de elektronische beveiligingsactiviteiten van STANLEY Security over in Duitsland, Portugal, Zwitserland, Singapore en India. Het bedrijf zegt dat de overname past in de ambitie om de omvang van haar beveiligingsoplossingen en elektronische beveiligingsactiviteiten te verdubbelen. 


Met de overname is naar verwachting een bedrag gemoeid van 64 miljoen dollar (ca. 55 miljoen euro). De over te nemen entiteiten omvatten een geïntegreerd elektronisch beveiligingsaanbod – van ontwerp tot installatie en van onderhoud tot alarmbewaking – bestaande uit een compleet portfolio van geavanceerde beveiligingsoplossingen voor toegangsbeheer, inbraakdetectie, videobewaking, brandbeveiliging en geïntegreerde systemen. Stanley heeft in de betreffende landen ongeveer 580 medewerkers in dienst in twintig vestigingen, waarvan elf in Duitsland. Op de vraag of Securitas ook de activiteiten van Stanley in de Benelux gaat overnemen, volgde het antwoord dat de overname op dit moment alleen de vijf genoemde landen betreft.

Omzet
Stanley heeft ook alarmcentrales in Duitsland en Portugal. De totale omzet van de binnen de scope vallende activiteiten bedroeg vorig jaar 85 miljoen dollar (73 miljoen euro) en werd vooral behaald met levering van installaties, abonnementen en onderhoudscontracten.
“We zijn erg verheugd om de elektronische beveiligingsspecialisten van Stanley Security te mogen verwelkomen”, zei Magnus Ahlqvist, president en CEO van Securitas. “Door deze overname voegen we aanzienlijke expertise op het gebied van elektronische beveiliging toe en versterken we onze capaciteiten in Duitsland, Zwitserland en Portugal, terwijl we ook onze eerste aanwezigheid op het gebied van elektronische beveiliging vestigen in Singapore en India.”
Stanley en Securitas hebben oude banden met elkaar. Destijds wilde Securitas zich volledig gaan richten op bewakingsdiensten en werd de technische divisie afgestoten. Die ging verder als Niscayah, dat enige jaren later werd overgenomen door Stanley. Bij die overname was ook Securitas in de race, dat door de veranderingen in de maatschappij en de technologie een hernieuwde belangstelling voor beveiligingstechniek had gekregen.

Gedeeld

Geef een antwoord