Securitas wil Niscayah overnemen

Securitas heeft een overnamebod uitgebracht op zijn voormalige divisie Niscayah. Het Zweedse Securitas heeft omgerekend 645 miljoen euro in aandelen over voor Niscayah.

Securitas autoDe overname is opmerkelijk want Niscayah verzelfstandigde een paar jaar geleden. Tussen 2006 en 2008 werden drie divisies door Securitas afgestoten om het bedrijf transparanter te maken en omdat de bedrijven los van elkaar meer waard zouden zijn. Nu zegt Securitas echter dat de inlijving van Niscayah gunstig is, omdat op deze manier ongeveer 22 miljoen euro aan kosten per jaar kan worden bespaard.

Er is een goede kans dat de transactie doorgaat. Een groep Niscayah-aandeelhouders, goed voor bijna 43% aan stemrecht, heeft al steun voor het bod uitgesproken. Securitas heeft last van prijsdruk op de markt en hoopt met de overname hogere marges te kunnen halen. ‘Onze activiteiten spelen zich af in volwassen markten en we moeten het verschil weten te maken voor onze klanten. Zo niet, dan is prijs het enige wapen’, aldus Securitas-topman Alf Goransson in een toelichting.

Link: online.wsj.com

Gedeeld

Geef een reactie