Securitas zet elektrische scooters in voor surveillances

Securitas-beveiligers van de Universiteit Maastricht kunnen sinds kort worden gezien op elektrische scooters. Deze waren nodig omdat naast tientallen objecten in de binnenstad van Maastricht, nu ook twaalf universitaire panden rondom Maastricht UMC+ en het academisch ziekenhuis in Randwyck worden beveiligd.

De keuze voor elektrische scooters was snel gemaakt, vertelde teamleider Marcel Voncken. “Securitas wil graag een steentje bijdragen aan het milieu en zich inzetten voor een groenere wereld. Scooters zijn CO2-neutraal en stiller dan auto’s. Daarnaast zijn ze bijzonder efficiënt. Met een scooter kun je overal tussendoor en hoef je minder kilometers te maken, waardoor je sneller bij de klant bent.”

Auto laten staan
Hoewel sommige beveiligers nog wat moeten wennen, zijn de meeste teamgenoten volgens Voncken enthousiast. “Er zijn nu al collega’s die de auto laten staan omdat ze de scooter makkelijker vinden. Zelfs als het regent.” Beveiligers zijn niet verplicht om de scooter te pakken.
Ook de afdeling Facility Services van de Universiteit Maastricht is volgens Securitas blij met de elektrische scooters. De Universiteit Maastricht is de eerste opdrachtgever in Europa waar Securitas met elektrische scooters werkt.

Gedeeld

Geef een reactie