SequriX koppelt nu ook met EuroPAC en Trigion

Met de uitbreiding van een tweetal nieuwe particuliere alarmcentrales (PAC’s), wordt SequriX nog veelzijdiger. Na koppelingen met SMC, Stanley Alarmcentrale, NVD en Securitas Alert Services zijn nu ook EuroPAC en Trigion aan de door SequriX ondersteunde PAC’s toegevoegd.

De toevoeging van aanvullende particuliere alarmcentrales betekent dat nog meer alarmen sneller en accurater opgevolgd kunnen worden door de beveiligingsbedrijven die werken met het management- en rapportagesysteem SequriX.
Het digitaal doorsturen van alarmen van een PAC naar SequriX voorkomt inefficiënt telefoonverkeer, handmatige invoering van gegevens, het doorgeven van onvolledige informatie en daardoor een vertraagde alarmopvolging.

Digitaal werken
“Dankzij deze meldkamerkoppelingen ervaren steeds meer beveiligingsbedrijven de meerwaarde van digitaal werken. Dit zorgt voor de verdere professionalisering van de beveiligingsbranche”, aldus John van der Loo, senior accountmanager bij SequriX.
De koppeling van Trigion met SequriX vindt plaats op basis van het e-CLIPS protocol, een bewezen standaard voor de automatische verwerking van alarmen. Via deze koppelingen worden alarmmeldingen vanuit de Trigion alarmcentrale digitaal doorgezet naar de software van SequriX. Een automatische dispatcher in deze software stuurt het alarm vervolgens rechtstreeks naar de juiste surveillant op locatie.

Eigen ontwikkelde PAC-koppeling
Met EuroPAC heeft SequriX op basis van een eigen ‘API’ een koppeling gerealiseerd. Deze speciaal ontwikkelde koppelingsmogelijkheid stelt SequriX in staat om eenvoudig uit te breiden met nieuwe functies. Ook kunnen meerdere alarmcentrale softwaresystemen worden aangesloten. Prettig is bovendien dat deze in-house ontwikkelde koppeling sneller is op te zetten met nieuwe meldkamers.

Gedeeld

Geef een reactie