Siqura beveiligt een van Europa’s langste tunnels

Videobewakingsspecialist Siqura en Siemens Oostenrijk slaan de handen ineen voor de beveiliging van de Oostenrijkse Plabutschtunnel. Op verzoek van de Austrian Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft (ASFiNAG), heeft Siqura een videobewakingssysteem en incidentdetectie geïnstalleerd.

De Plabutschtunnel is de op één na langste tunnel met twee pijpen van Europa. Samen met Siemens Oostenrijk heeft Siqura de tunnel uitgerust met 32 op afstand bestuurbare camera’s, 141 vaste camera’s en 237 intelligente camera’s met incidentdetectie en verkeersmonitoring.

Een race tegen de klok
Christian Gobiet van Siemens, de projectcoördinator voor de Plabutschtunnel, legt uit dat dit project een race tegen de klok was, omdat het complete systeem binnen één jaar besteld, geïnstalleerd en operationeel moest zijn: “Een uitdaging die je alleen gaat halen als je een partner hebt waar je op kunt vertrouwen en die hebben we. We moesten snel handelen, dus dat deden we. Er was geen tijd om te experimenteren met nieuwe technologieën. We moesten bestaande producten gebruiken die zichzelf al hadden bewezen in de praktijk. Producten waarvan we wisten dat Siqura ze op tijd kon leveren.”

Trotse partners
Chrispijn in de Bosch, sales-coördinator Europa bij Siqura, over de samenwerking met Siemens Oostenrijk: “We werken al tientallen jaren samen met Siemens Oostenrijk. Wat mij betreft is dit project het hoogtepunt van onze samenwerking.”
De Plabutschtunnel biedt reizigers de mogelijkheid om onder de Oostenrijkse stad Graz door te rijden en ondanks het feit dat de tunnel ‘slechts’ 10 kilometer lang is, bevatten de beide pijpen allebei twee wegen wat in totaal neerkomt op 40 kilometer snelweg. De Plabutschtunnel is de drukste lange tunnel van Oostenrijk, maar heeft toch nooit te kampen met files, omdat de capaciteit van de tunnel ruim voldoende is voor alle reizigers die er gebruik van maken.

Gedeeld

Geef een reactie