Siqura levert in Midden-Oosten enorm beveiligingsproject

Siqura, een onderdeel van het Nederlandse TKH Security, realiseerde een volledig geïntegreerd bewakings- en toegangssysteem voor het nieuwe Sheikh Khalifa Central Hospital in Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten. Het project omvat onder andere 700 camera’s.

Het nieuwe ziekenhuis omvat elf gespecialiseerde afdelingen, een spoedafdeling met 32 ​​bedden, een revalidatiegebouw met drie verdiepingen en meer dan 700 parkeerplaatsen. Het is 24/7 operationeel. Al in de ontwerpfase wilde de opdrachtgever omvangrijk cameratoezicht, dat geïntegreerd kon worden met systemen voor de gezondheidszorg. Ook is het cameratoezicht gecombineerd met toegangsbeheer van TKH Security.

Integratie van meerdere systemen onder één dak
“We hebben nauw samengewerkt met onze partners om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen in Fujairah”, vertelt Tariq Anwer, sales director Midden-Oosten en West-Azië bij Siqura. Het systeem voor videobewaking bestaat uit ongeveer 700 verschillende Siqura-camera’s, die werken met VDG Sense-videobeheersoftware en opslag. Met het iProtect-toegangssysteem van TKH Security worden ongeveer 400 deuren beheerd met kaart- en pinverificatie. “Het iProtect-beveiligingsbeheersysteem kan feilloos voldoen aan de reeks complexe eisen die deze klant verlangt”, aldus Anwer.

Extra uitdaging
Voor Siqura Middle East & West Asia is het Sheikh Khalifa Central Hospital in Fujairah een prestigieus project in de gezondheidszorg. De integratie van meerdere systemen onder één dak in combinatie met de integratie van zorgapplicaties zorgde voor een extra uitdaging. Tariq Anwer: “De omvang van het project omvatte een geïntegreerd beveiligingsbeheersysteem bestaande uit Siqura-camera’s, VDG Sense VMS en iProtect-toegangsbeheer. Deze worden allemaal op een hoger niveau beheerd door het iProtect Security Management System. Functies zijn integratie van de Active Directory van het ziekenhuis, bezoekersbeheer, een ontruimingsinstallatie, een systeem voor het monitoren van bewakingsrondes en het afdrukken van ID-kaarten binnen één enkele gebruikersinterface. Dit komt bovenop de integratieoptie met systemen van derden, bijvoorbeeld voor bewaking van baby’s.
Voor dit project zijn geleverd: Siqura 1004-serie dome- en bulletcamera’s, VDG NVH-serie servers, Pluto netwerkcontrollers, Orion deurcontrollers, Sirius kaartlezers en servers van iProtect. Op softwaregebied gaat het om iProtect voor toegangsbeheer en securitymanagement en VDG Sense Video Management Software.

Gedeeld

Geef een reactie