SKG en IKOB-BKB bundelen krachten

Op 19 februari jl. tekenden Bastiaan Benz, algemeen directeur IKOB-BKB en Olaf van Panhuys, algemeen directeur SKG, een samenwerkingsovereenkomst tussen beide organisaties.

SKG en IKOB-BKB, die zich allebei richten op kwaliteitsbeheersing in de bouw, bundelen hun krachten op twee onderdelen van hun dienstenpakket, te weten systeemcertificatie- en laboratoriumactiviteiten.

Volgens van Panhuys verbreden en verdiepen beide organisaties hiermee hun dienstenpakket, waardoor ze klanten beter en efficiënter kunnen bedienen. Benz laat weten hiermee de positie in de markt te verstevigen. Zo kan IKOB-Laboratorium haar klanten geaccrediteerde beproevingen aanbieden in samenwerking met SKG als strategische partner en kan SKG bijvoorbeeld ISO 14001-certificatie bieden in samenwerking met IKOB-BKB.

Ondertekening SKG en IKOB-BKB
De directies van SKG en IKOB-BKB tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

IKOB-BKB en SKG zijn beide gezaghebbende certificatie-instellingen in de bouw. SKG is al meer dan 35 jaar als certificatie- en keuringsinstituut, opgericht door de industrie zelf, dé partner om de prestaties en de veiligheid van industriële producten voor de gebouwschil duurzaam te borgen. SKG is o.a. bekend van het SKG-huisje met de sterrenclassificatie.

IKOB-BKB, ontstaan vanuit de industrie en het vroegere Bouwcentrum, heeft ruim 50 jaar ervaring als onderzoeks- en certificatie-instelling, gespecialiseerd op het gebied van bouwmaterialen, bouwprocessen en, onder de noemer SKW Certificatie, (volks)huisvesting. IKOB-BKB biedt een compleet dienstenpakket aan op het gebied van kwaliteitszorg voor de gehele bouwkolom.

Gedeeld

Geef een reactie