Smart buildings-certificaat voor Eagle Eye Networks en Brivo

Eagle Eye Networks en Brivo zeggen als eerste beveiligingsleveranciers de SBC-certificering te hebben verkregen. Hiermee zijn zij onderdeel geworden van het Smart Building Certification-ecosysteem en leverancier van sensoren voor geavanceerde besturing van slimme gebouwen.

Eagle Eye’s op de cloud gebaseerde videosurveillanceplatform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en analyses om bewakingscamera’s in staat te stellen de primaire sensor in een gebouw te worden die letterlijk de polsslag van het gebouw kan meten en waarschuwingen kan afgeven wanneer dat nodig is. Hiermee kan de camera essentiële gegevens leveren om de energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van gebouwen te optimaliseren.

Machine learning
De kracht van het camerasysteem neemt volgens Eagle Eye Networks exponentieel toe als het wordt geïntegreerd met het cloudgebaseerde toegangsbeheer van Brivo. Die fabrikant voegt een uitgebreide productsuite toe met onder meer slimme lezers, aanrakingsvrije mobiele toegang, bezoekersbeheer, bewaking van de bezettingsgraad, gezondheids- en veiligheidsfuncties, geïntegreerde videobewaking, slimme sloten en intercoms.
Eagle Eye Networks en Brivo bieden samen een op AI gebaseerde integratie van toegangsbeheer en videomanagement, die gebruik maakt van machine learning-technologie om de aanwezigheid van mensen te detecteren binnen een videostream en zo betere inzichten te bieden met minder handmatige inspanning.

Delen van kennis
De samenwerking tussen Smart Building Certification, Eagle Eye Networks en Brivo zal zich richten op het delen van kennis op het gebied van veiligheid, beveiliging en toegangsbeheer met het ecosysteem. Samen gaan zij de markt informeren over hoe ‘veiligheids’-technologieën die voor meerdere toepassingen worden gebruikt, belangrijke gegevens en trends kunnen opleveren om de efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen te verhogen. Verder gaan zij data-gedreven transformaties in de gebouwde omgeving ondersteunen.
“We zijn trots dat Eagle Eye Networks en Brivo zich aansluiten bij het Smart Building Certification-ecosysteem”, zegt Nicholas White, medeoprichter van Smart Building Certification. “Door gebruik te maken van de kennis en expertise van deze twee bedrijven kunnen we onze gezamenlijke inzichten en de toepasbare waarde van de certificering zelf verder ontwikkelen.”

Over Smart Building Certification
Smart Building Certification is opgericht in februari 2020 als een initiatief om een eerlijk en onafhankelijk platform op te zetten dat gebouwen over de hele wereld beoordeelt op basis van hoe slim ze zijn. De Smart Building Certification is: ‘Gefundeerd in de wetenschap, verfijnd in de praktijk en voortdurend geoptimaliseerd door ons netwerk van experts’. De certificering heeft een sterke basis in academisch onderzoek en partnerschappen, evenals wat aan het uitgroeien is tot het grootste samenwerkende ecosysteem binnen de smart building-ruimte.

Gedeeld

Geef een antwoord