SmartSD maakt programma voor SST 2019 bekend

Cloud-technologie en kunstmatige intelligentie gaan veel veranderen in de beveiligingsindustrie. Onder andere wat de kansen en risico’s voor de installatiesector zijn, vertelt SmartSD tijdens het evenement SST op 6 juni in Heusden-Zolder (België).

Tijdens het grootschalige evenement kunnen installateurs en andere geïnteresseerden in beveiligingstechniek kennis maken met de nieuwste trends en technieken. Er staan tientallen leveranciers en er vinden doorlopend informatieve seminars plaats. Intussen is er volop ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje van gedachten te wisselen met leveranciers, vakgenoten en collega’s.

Cloud-technologie
Een centraal thema tijdens SST 2019 is cloud-technologie. Deze maakt het voor installateurs mogelijk om te transformeren van productleverancier naar abonnementaanbieder. Voor de klant is het prettig dat deze geen hoge eenmalige investering hoeft te doen, maar de kosten voor beveiliging kan uitsmeren over een langere periode, waarbij hij verzekerd blijft van een goed functionerend en onderhouden systeem. Voor de installateur brengt deze werkwijze meer continuïteit in de inkomstenstroom en een goede klantenbinding.

Kunstmatige intelligentie
Ook gaat aandacht uit naar kunstmatige intelligentie in de beveiliging. Er wordt buiten een live-demonstratie van deze technologie gegeven. Zo is te zien hoe bijvoorbeeld kentekenherkenning, gezichtsherkenning, het volgen van personen, het tellen van personen, het afwijken van een route en het achterlaten van voorwerpen wordt gesignaleerd.
Meer kunstmatige intelligentie en deep learning is te zien in de rijdende showroom van Hikvision die voor het gebouw staat. Maar ook andere bekende fabrikanten geven buiten demonstraties, waaronder Bosch, Dahua en Hanwha.

Spectaculaire opening
Zoals gebruikelijk begint SST met een spectaculaire openingsshow, waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe de beveiligingsmarkt van morgen eruit komt te zien. Hoe de daarvoor noodzakelijke veranderingen in de bedrijfsvoering in goede banen kunnen worden geleid, maakt gastspreker Jerko Bozikovic duidelijk. Hij vertelt wat de veranderingen inhouden en hoe daar het beste mee omgegaan kan worden. Ook vindt een interview plaats met Peter Witsenburg, die als cloud-expert wordt beschouwd. David Sullivan, CEO van Vanderbilt, vertelt over de toekomst van de beveiligingsindustrie en Paul Lamers gaat duidelijk maken hoe de nieuwe ontwikkelingen voor een continue inkomstenstroom kunnen zorgen.

Industrieel erfgoed
SmartSD heeft de gewoonte om SST te organiseren in industrieel erfgoed. Die traditie wordt dit jaar voortgezet. Ditmaal is gekozen voor Watt 17. Dat is een voormalige elektriciteitscentrale van een steenkolenmijn. Watt 17 combineert een schitterende architectuur met een plezierige, technische en sfeervolle ambiance.

Deelname aan SST is kosteloos, maar inschrijving is wel verplicht. Dat kan via deze link.

Gedeeld

Geef een reactie